USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

İSKENDER TADINDA ADANA KEBAP

21-11-2020

Hücumda dönen her topu karşılama, konuk Adanaspor’a nefes aldırmama gibi galibiyet adına futbolun olmazsa olmazlarından bir an olsun vazgeçmedi.

Henüz ilk çeyrek dolmamıştı ki; Ali Akman’ın önce Burak Altıparmak’a ‘vur at’ ardından da Batuhan Kör’e ‘al at’ diyerek yaptığı harika 2 asistinde net gollük vuruşlarda meşin yuvarlağın üst üste kaleciden dönmesi bana göre beceriksizlik değil şanssızlıktı...

Türk futbolunun gündemindeki yıldız adayı 18 yaşındaki Ali’nin dünkü performansı sadece asistlerden ibaret değildi.

İki kanadı da kullanabilme, etkili orta yapabilme ve kolay adam eksiltebilme gibi özellikleriyle Bursaspor hücumlarının başrol oyuncuydu.

Devrenin sonuna doğru sol çaprazda son çizgiden çevirip attığı şutta kaleciden dönen topun ardından da direk tarafından reddedilmesi Ali Akman’a kaderin kötü bir oyunuydu!

Toros Kaplanları  ikinci yarıda 'atarım 3 puanı alır kaçarım' diye düşününce tempolu, pozisyonlu ve de çok koşulu bir oyun izledik.  Ancak Adanaspor’un girdiği pozisyonlar nefes daraltan, yürek hoplatan türden değildi.

Timsah’ın genç file bekçisinin kucağına düşen rakibin topları ’kurtarış’ oldu. Kaleci Deniz’in tuttuğu toplara “kurtarış” demek, hakçası, ancak istatistik yalanı olabilirdi.  

Yeşil Beyazlılar maçın üçte birlik son bölümünde vitesi boşa atar bir görüntü verse de  direksiyonu hiç bırakmadı. Ne var ki beklenen golün bir türlü gelmemesi, konuk ekibe vitamin etkisi yapınca Turuncu Beyazlılar’ın doğal olarak direnci arttı.

Mustafa Er baktı ki böyle olmayacak ‘B Planını’ devreye soktu.

Kulübeden Recep Aydın’ı orta sahaya yollarken, genç Berat’ı da hücuma gönderip forveti ikileyip 4-4-2’ye döndü. Bunun semeresini de çok geçmeden gördü.

Hücum alanını genişleten Timsah, çapraz koşularla rakibin savunma dengesini de bozdu. Bursaspor’un yoğun baskısı karşısında çareyi faullerde arayan Adanaspor’un başına maçın yıldızı Ali Akman yaptırdığı penaltı ile bir çorap daha ördü.

Recep’in beyaz noktadan golü ile dengede giden tabela son anda da olsa haklı olarak Bursaspor’dan yana döndü...

Bursaspor kaç zamandır bu kadar güzel kazanmamıştı. ‘İskender lezzetinde Adana kebaptan’ farksız dün geceki bu galibiyet arkadaşlık bağlarıyla omuz omuza çarpışarak alınmış herkes için çok gerekli bir ihtiyaç kredisiydi.

 

 

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?