USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

BİR VARMIŞ BİR YOKMUŞ!

08-11-2020

Transferin son günlerinde tahtayı açtırıp aralarında ‘Şöhret olacak star olacak’ diye beklenirken, ortadan toz olan Batuhan Altuntaş gibi eski yavru Timsah’ın da olduğu 9 takviye yapan başkent temsilcisi işler kötü gidince takımın saha komutanını da yenilemiş... Üstüne üstlük maçtan 48 saat öncesi Tahkim’den gelen 3 puanın silinme cezasının kaldırıldığı haberi ile de morallenmiş... 

Eskişehir’den Ankara’ya yatay geçiş teknik direktör Mustafa Özer’in ekibi ligde 3’ü evinde olmak üzere son 6 maçtan galibiyet alamamış.

Bursaspor ise deplasmanda 3 maçtır kazanamamış...

Ankara’nın ayazında futbolcular henüz ısınma turunda iken çalışılmış bir gol izledik. Burak Kapacak’ın kornerinde kale ile rakip defans arasına iyi sızan Batuhan Kör tek vuruşla topu ağlara gönderirken gol tipik bir soğukkanlılık eseriydi.

Konuk takımdan deplasmanda böyle erken gelen gol yiyeni zaten bozar da bazen atanı da bozar!

Nitekim de öyle oldu... Yeşil Beyazlı ayaklar öne geçmenin rehaveti ile rölanti oyununa geçince çok geçmedi beraberlik golünü ağlarında gördü...

Beykan’ın kale arkasındaki foto muhabirlerine adeta poz vererek attığı kafa golünde kaptan Aykut’un rakibi bozmak yerine pozisyonu seyre dalması affedilir gibi değildi...

Skorun eşitlenmesi sonrası Bursaspor sanki ev sahibi gibi oyunun hâkimiyetini ele geçirdi, Ankaraspor’u sahasında göçebeye çevirdi ama bulduğu net pozisyonlarda tabelayı lehine çeviremedi.

İkinci yarıda iki takımında futbol oynama yerine maç etmeyi tercih etmeleri yavan/yalan bir oyun izledik. Yatanın yerden kalkmadığı, kalkanın da ayakta durmaya hali olmadığı bu 45’te sahanın en fazla koşanları abartmış olmayalım ama sağlık görevlileriydi.

Hani Bursaspor’un sağlık kurulu departman sorumlusu doktor dostum Müjdat Hoca yönetimden ekibi için fazla mesai istese hakkıdır.

Genç bir iskelete sahip olan Bursaspor’da oynayanlar kadar oynatanlar da önemli.

Dün gece sahaya çıkan bu takımı oynatacak iki isim vardı:

Recep Aydın ile Burak Altıparmak...

İkisi de zaten top ayağında iken var! Top rakipte iken Bursaspor’un orta sahası yolgeçen hanı gibi...

Az adamla yapılan çabuk hücum çabaları da savunma kalabalıkları arasında eriyince pozisyon kıtlığı yaşandı.

Az olan şut girişimlerinde isabet sayısı sadece bir!

Kör ve sağır olan rakip takımın hocası bile hafta içi söylenenleri biri ona anlatsa ya da okusa Ali Akman gibi bir yıldız adayı golcüye önlem alır.

Nitekim Ankaraspor’un saha komutanı da 3’lü presle bırakın pozisyon bulmayı Ali’ye nefes alacak hava bırakmadı... Onun geri gelip top alması yerine ileride kalması zaruri. Yeteneklerine atakta ihtiyaç var.

Son söz; dün geceki oyunda Timsah’ın şut girişimlerinde isabet sayısı sadece bir!

Hal böyle olunca da Bursaspor’un 9 haftalık seyir defterine baktığımızda takım tabelada bir var bir yok!

  

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?