USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

TEMPO DÜŞMEMELİ

08-11-2020

Kadroyu gördüğümde özellikle kalede Ataberk yerine Deniz’i görünce şaşırmadım dersem yalan olur. Deniz’in yer tutma, zamanlama ve en önemlisi top kontrolü konusunda biraz daha kendini geliştirdikten sonra hazır olacağı görüşündeyim. 

Mustafa Er’in öğrencileri hakem düdüğü ile birlikte oyunu rakip sahaya taşıyarak pozisyon arayışına girdiler. Çok da fazla beklemeden Burak Kapacak’ın kullandığı kornere havada ayak içi ile şık ve soğukkanlı bir santrafor dokunuşu yapan Batuhan Kör, Bursapor’u öne geçiren golü atmayı başardı.  

Golün ardından ise Bursapor’un maç başındaki temposu düşmeye başladı. Rakip de haliyle bundan cesaret bulup yüklenmeye başladı. Ev sahibi ekip bu çabasının karşılığını da aldı. Takım halinde geriye çekilme ve tabi ki defansın da bu goldeki katkısını da unutmamalı. Gereksiz bir taç ve rakibin etkili ismi Beykan’a Aykut’un müdahale edememesi ile gol geldi. 

Skora denge gelmesinin ardından oyunda da denge vardı. Bursaspor’da Emirhan’ın eksikliğinin hissedildiği etkin olamayan orta saha ve Burak Kapacak’ın henüz sakatlığı tam atlatamamış görüntüsü yeşil beyazlıların oyunun kontrolünü ele alamamasının ve topu ileriye taşıyamamasının nedeniydi. 

Tabi buna enteresan hareketleriyle oyuna renk katan (!) Recep’in performansını da ekleyelim. 

İkinci yarıda Mustafa Er’den Ertuğrul, Çağatay, Tuğbey ve İsmail Can Çavuşluk ve son anlarda Berat hamleleri geldi. Ancak bu hamleler de Timsah’ın temposunu yükseltmeye yetmedi. Her iki takımda 3 puanı getirecek golün arayışındaydı. Ancak pozisyonları gollük hale getirecek final pasları ve vuruşları özellikle Bursaspor'da izleyemedik. Bursaspor’da hem orta sahanın hem de kanatların iyi çalışmaması buna etkendi. 

Aykut'un ileriye gönderilemsini de anlamadım. Teknik kapasitesi düşük demeyeceğim hiç olmayan bir oyuncudan o bölgede ne beklendi bilmiyorum.

Ali Akman birçok kez geriye gelip topu ileriye taşıma çabasındaydı. Tabii O’nun da gününde olmaması dikkat çekti. 

Bu karşılaşmada son maçlardaki coşkulu ve kazanmaya yönelik oyunu ilk 10 dakika hariç göremedik Bursapor’da. 

Yani ne oldu da o tempo düştü ?  

Bursaspor en azından ilk yarı o şekilde devam edebilse maçı kopartabilirdi.  

Mustafa Hoca’nın bunu sorgulayıp üzerine gideceğini düşünüyorum. 

Tabi ki rakip de kazanabilirdi. Onlar da özellikle ikinci yarıda net pozisyonlar yakaladılar. 

Son dakikadaki topun ele çarpmasına hakem penaltı dese çok da itiraz edemezdik. 

Sonuç olarak deplasmanda alınan 1 puan kazançtır tabi ki.  


 
 
 
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?