USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Yeni kapalı spor salonu yapımı

03-11-2020

Bu konudaki konuşmaları izlerken, Bursa’nın geçmişte neler kaybettiğini düşünmekten kendimi alamıyorum, kaybettiklerimizi bu köşede anlatmıştım, ama hatırlayan yok, belki de olan olmuş, şimdi hatırlamaya ne gerek var, anlayışı hakim. Ama bazı yanlış adımların kentimize kaybettirdiklerini hatırlamak, ders çıkarmak ve bu tür kararlardan uzak durmak için, bu oluşumu tekrar önünüze sereceğim. Belediyelerde kararların Başkan değişimiyle, ‘’Eski Dönem Projesi’’ damgasını yiyip, çöpe atılmasının nelere mal olduğunu, bir defa daha anlatacağım.

Dönemimde katılımcı bir ortamda hazırlayıp, meclis onayıyla yürürlüğe soktuğumuz ve Bursa Anayasası adını verdiğimiz 1/100.000 ölçekli imar planında, Özlüce’de Belediyemizin ve Milli Emlak Müdürlüğünün mülkiyetinde bulunan alana, ileri yıllarda eğer kent içindeki Kapalı Spor Salonu ve Stadyumun yenilenmesi gerekirse, yeni Kapalı Spor Salonu ve Stadyum yerleştirildi. BursaRay bu alanın önünde İzmir yolundan içeri alındı, önüne istasyon yerleştirildi ve hat içerden Üniversite’ye devam etti.

Biz bu çalışmaları yaparken, DSİ Nilüferspor etkinlikleri içinde tanıdığım Basketbol Federasyonu başkanı Turgay Demirel’e bu çalışmalarımızı anlattım. Proje alanını yerinde beraber inceledik, çok beğendi, o yıllarda Federasyon olarak Dünya Basketbol Şampiyonası’na ev sahipliği yapmak için sıkı çalışma yaptıklarını, eğer bu organizasyonu alırlarsa, şampiyonayı Bursa’da organize edeceklerini ve kapalı salonu kendilerinin yapacağını, anlattı bana.

Ancak kent anayasası adını verdiğimiz 1/100.000 ölçekli imar planında bu iki tesis için ayrılan alan, benden sonraki yönetimce, Bursaspor’a yakın görünmek uğruna, Bursaspor tesisleri yapımına tahsis edildi. Oysa biz bu plan çalışmalarını sürdürürken, Bursaspor’un o günlerdeki yönetimiyle beraber, Vakıfköy’deki kulüp tesislerinin yenilenmesi projelerini yapmış, oradaki Belediye mülkünde olan alanı da eklemiş, kapalı çalışma alanlarına ek olarak, etrafında koşu pistinin de yer aldığı bir açık antrenman alanını projelendirmiş ve uygulamayı başlatmıştık.

Ne yazık ki ben yönetimi devrettikten sonra, tamamen Bursaspor taraftarlarına şirin görünmek adına bu güzel projenin kalbine hançer saplandı.

Aslında Bursa’nın kalbine hançer saplandı. Basketbol Federasyonumuz 2000li yılların başında, Dünya Basketbol Federasyonu içinde sürdürdüğü yoğun çalışmalar sonunda, 2013 Dünya Basketbol Şampiyonasına ev sahipliğini kazandı ve Bursa’da yapmayı planladığı, uluslararası kurallara ve kapasiteye uygun Kapalı Spor Salonunu Kayseri’de inşa etti ve 2013 Dünya Basketbol Şampiyonası organizasyonu Kayseri’de yapıldı. İşte dar görüşlü, tamamen siyasi geleceğe odaklanmış yanlış karar Bursa’ya neler kaybettirdi, gelin bakalım;

Dünya standartlarında bir kapalı spor salonuna, Belediyemizin cebinden beş kuruş çıkmadan sahip olmayı,

2013 Basketbol Dünya Şampiyonasına ev sahipliği yapmayı,

Bu ev sahipliğinin ‘’Bursa’’ adını dünyaya duyurmasını,

Bu organizasyonun Bursa’da Belediyeye ve Özel Sektöre sağlayacağı büyük miktardaki geliri,

Ve bugün yeni spor salonu yapmak için Belediye bütçesinden harcanacak büyük miktardaki gideri,

Bu bilgileri, bu tür siyasi yanlışların yapılmasının önüne geçilir, umuduyla değerlendirmenize sunuyorum…

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?