USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

CİVCİVLER: 4 BEYPİLİÇ: 2

31-10-2020

Çıktığı iki deplasmandan üst üste sıfır çekerek evine dönen bir takımın sahasında oynayacağı ilk maçta futbolcular ‘Ya yine kaybedersem’ endişesi yüzünden sıkıntılıdır.

Nasıl olsa evimden uzağım diye düşünen konuk ise ‘bir puan olarsa ala, 3 olursa oh ne ala’ mantığıyla rahattır...

Mustafa Er’in dünkü oyuna yıllarca Süper Lig’de koşturmuş, neredeyse ülke statlarının tamamının tozunu yutmuş, futbol uğruna saçı sakalı ağarmış Aykut Demir, Muhammet Bayır, Mertcan Öztürk, Belibi, Muhammet Aslantaş gibi   kaşar topçulardan oluşan Beypiliç  Boluspor karşısına Aykut ve Burak Altıparmak dışında alt yapı ürünü tam 9 oyuncu ile başlaması doğrusu o ya, çılgın bir cesaretti bize göre... 

Bursaspor bu ligin Eskişehirspor ile birlikte en çok gol yiyen takımı. Üstelik golü erken yediklerinde de büyük handikap yaşıyorlar. Çünkü rakip refleks olarak kapanıyor.

Ama dün öyle olmadı!

Muhammet’in 8. dakikada gelen golü Ege’den soğuk algınlığı dönen Timsah için adeta antibiyotik oldu...

Ali Akman’ın harika plasesi ile gelen beraberlik sayısı serum etkisi yaptı.

Burak Kapacak’ın takımını öne geçiren bazukasının ardından, Ali Akman’ın skoru 3-1’e getiren dublesi hastayı taburcu ederken, oyunun sonuç kaderini işaretliyordu sanki...

Yeşil Beyazlı gençlerin ikinci 45’te dar alanları aydınlık tutan, kısa paslardaki isabet yüzdeleri daha da ciddileşip artınca hem sahadaki futbol kaliteleri yüceliyor, hem de Bursasporlu oyuncular sezonun en mükemmel 90 dakikasına tek tek imza atıyorlardı kendi evlerinde...                                                                                                                            

Maçın üçte birlik ilk diliminde Recep Aydın’ın oyuna girişi ev sahibi ekibi bambaşka bir havaya soktu. Top Bursaspor’da daha çok kaldı. Kanatlara uzun menzilli toplar attı, orta alanda meşin yuvarlakla oyalanıp savunmasına nefes aldırdı.

Son çeyrekte can havli ile saldıran Yarenler farkı bire indirse de Batuhan Kör tabelayı dörtlemekle kalmıyor, takımı adına dört dörtlük bir galibiyete de damga vuruyordu.                                                                                                                 

Bir kez daha gördük ki; Timsah’ta iki Burak’ın beraber oynayıp iyi de oynadığı bir maç kayıpla kapanmaz.

Futbol usta işi...                                                                                                                                                               

Tabii ki çıraklar olacak; ustalara yardım etmek için. Çıraklar bir maçı kurtarmaz ama maçına göre de dün olduğu gibi asla kaybettirmez.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?