USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

TOP SENDE MUSTAFA

07-10-2020

Şu bir gerçek ki; Bursaspor’un esame listesinde 21 isim yazsa da ilk 4 haftada forma şansı bulanlara baktığımızda sağdan say 18, soldan say 18 futbolcu var elde avuçta...
Altınordu dışındaki Adanademir-Giresun-Tuzla gibi rakiplerin kulübelerine göz atıldığında Timsah’a göre zengin bir fotoğraf görüyoruz.
Bu şu demek; Bursaspor rakiplerine oranla sayısal olarak eksik, kalite olarak ise ezik başlıyor maçlara... Yani daralan kadrosuyla ufku da daralmış bir takım var ortada...
Hedefli bir takım hocasının işini zorlaştıran önemli bir neden de forvet bölgesindeki fukaralıktır. Kadroda kartvizitinde santrfor yazan tek oyuncu Ali Akman. Bu çocuk, yalnız Bursaspor’un değil, Türkiye’nin yıldız futbolcularından biri olacak. Çünkü onda futbol oynamak için her türlü malzeme var.
Ancak beklentiyi yüksek tutmak da anlamsız. Çünkü Ali kendine pozisyon hazırlayabilen bir oyuncu değil. Sen topu ceza sahasına sokacaksın ki o da meşin yuvarlağı rakip kaleye soksun. Dolayısıyla bu kardeşin performansı diğer oyuncuların ona hazırlayacağı pozisyon sayısına endeksli. 
Forvet oyuncusunu golcü yapan sadece attığı gol sayısı değildir. Esas olan gol sayısının maçlara dağılımı. Yani bir maçta hat-trick yapan değil, üç maçta birer gol atan forvet golcüdür.
Herkes gibi benimde Burak Kapacak’dan beklentilerim fazla ama o geçen sezondan beri çok futbol molası verdi.
Hayretler içersindeyim; bu kadar yetenekli bir çocuk, nasıl bu kadar kişiliksiz oynar?
Topla birlikte öyle çıkmaz sokaklara giriyor ki duvara çarpıp dönüyor! Son Tuzla maçında biraz kıpırdadı, skora bereket oyuna hareket geldi.
Forvet arkası oynayan Özer Hurmacı’ya servis yapacaksın ki, kaptan da topu en uçtaki arkadaşına yollasın.
Burak Altıparmak-Recep Aydın-Emirhan Aydoğan orta sahası topu öne taşıyacak bir 3’lü değil. Kanat bekleri İsmail Çokçalış ve Onur Atasayar gayretli ama yetersizler. Koşuyla veya topla birlikte rakibin arkasına geçemiyorlar...
Zaten kanatçın yok, üstüne üstlük beklerle hücuma derinlik ve kalite katamıyorsun.
Orta sahan yaratıcı değil, forveti besleyemediği için en uçtaki adamın ile hemen arkasında oynayan gıdasız kalıyor.
Peki; bu durumda nasıl kazanacaksın?
Transfer bittiğine göre ne kimse gidecek ne de kimle gelecek. Eldekilerle vaziyet idare edilecek.
Top artık Mustafa Er, Fazlı Tan, Fatih Şen ve de Serdar Kurtuluş’tan oluşan teknik kadroda...
Tahta kapalı ama inşallah bahtları açık olur.
Topla takımı Mustafa Hoca...
Çalıştır şu çocukları, takım olsunlar. Sen de çalış, Bursaspor’u anlat onlara. Bunu sizlerden daha iyi bilen var mı?

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?