USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

ÜZÜCÜ OLAN TARAF 

03-10-2020

Kadrosunu değiştiren ve güçlendiren Tuzlaspor karşısında maç öncesi  galibiyetten pek de emin değildim açıkçası.  

Ancak maça fırtına gibi giren Bursaspor rakip kaleye adeta çökerken 11 dakikada bulduğu 3 golle beni hem şaşırttı hem de mutlu etti.  

Timsah daha maçın başında büyük bir avantaj yakaladı. 

Öne geçmesine rağmen rakibin üstüne gitmeye devam eden Bursaspor’un ne kadar etkili olabildiğini gösteren dakikalardı bunlar. 

Bursaspor’da yönetimler, hocalar, takımlar değişir; ama bu gerçek değişmez.  

Adeta anayasanın değişmez, değiştirilmesi teklif dahi edilemez maddeleri gibidir. 

“Bursaspor önde oynadıkça başarılı olur geriye çekildikçe de kalesinde golü görür” 

Nitekim de çıkarken kaptırılan bir top ve defans hataları sonucu İstanbul ekibi golü buldu ve bulur bulmaz da umutlandı. 

ÖZER ÇIKINCA VE EGOİSTLİKLER 

Rakip hocanın arda arda gelen gollerin ardından yaptığı hamlelerden çok, Özer’in çıkması Bursaspor orta sahasının gücünü düşürdü.  

Özer takımın O’na en çok ihtiyacı olduğu anlarda ya kart görüyor ya sakatlanıyor. Hem O’nun adına hem takım adına şansızlık mı diyelim ne diyelim bilmiyorum. 

Ama buna rağmen ev sahibi ekip Bursaspor kalesine gelmeye çalışırken yeşil beyazlılar da kaptıkları toplarla orta sahayı hızlı kat ederek Tuzla kalesine etkili hücumlar yaptılar. Ancak o hücumlar egoistliğe takılınca Timsah skoru artıramadı. Ali Akman ve Burak Kapacak daha müsait arkadaşlarına pas verseler maç Bursaspor lehine kopacaktı.  

Bazıları futbolda egoistliği normal karşılar; ama ben şahsen öyle düşünmüyorum. Zira önemli olan takımdır. O paslar verilse skor ve maç döndürülemez bir noktaya gidecekti. Çünkü umutlanan takım tekrar gol yiyince maçtan kopar. 

Bir de Burak Kapacak'a seslenmek istiyorum. Açık alanda rakipleri ekarte etmekte gerçekten çok çok etkili; ama kalabalığa girince çok fazla top kaybediyor. Bu yüzden kendini o şekilde fazla zorlamamalı.

NE OLACAK BU SAVUNMANIN HALİ?

İkinci yarıya rakibin golle başlaması ve farkı bire indirmesi Bursaspor için sancılı dakikaların başlangıcıydı. 

Bursaspor savunması özellikle stoperler saatli bomba. Ne zaman hata yapacaklar veya adam kaçıracaklar, yanlış müdahalede bulunacaklar diye diken üstünde bekliyoruz. O dikenlerde her seferinde bi yerlerimize batıyor zaten. O yüzden Hoca şu Sedat konusunu tekrardan değerlendirse iyi olur.

Topu kaleden uzak tutmak bunun için şart oğlu şart. Zaten çok geçmeden skorda dengeyi bulan ev sahibi ekip daha da cesaretlenip 3 puan için saldırmaya başladı. 

ÜZÜCÜ VE ACI OLAN 

Aslında acı ve üzücü olan ne biliyor musunuz?  

Tuzlaspor karşısında 3-0 öndeyken bile “Acaba kazanabilecek miyiz?” diye düşünüyor olmak -En azından ben düşünüyordum- ve bu endişe de haklı çıkmak mağlubiyet kadar üzücü olan taraftı.

Bursaspor’u tanıyoruz sonuçta ve maalesef ki bizi hiç yanıltmıyor.  

Evet maç öncesi bu karşılaşma için 1 puan iyi gibi görünüyordu; ama o 1 puanı bu şekilde almak can sıkıcı oldu.  

Yine de 90 dakika içindeki üretkenlik, pozisyon zenginliği umut verici ve gelişimin göstergesiydi.

Mustafa Er de 3-0’u koruyamamanın özeleştirisini eminim kendi payına yapacaktır, yapmalıdır da. 

Neyse O Mustafa Er “Milli maç arasına kadar bize müsaade edin” demişti ya bekleyelim bakalım. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?