USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

MUTLAKA ÖNLENMELİ 

22-09-2020

Ulusal medyadaki futbol yorumcuları birbirlerine girmişler.  

Açıkçası futboldan çok komedi tiyatrosu sergileyip soytarılık yaptıkları için ciddiye alıp programlarını izlemediğimden sadece sosyal medyaya düşmüş kısa birkaç video gördüm. Türk futbolunun 100 yıldır bir adım ilerleyememesinin baş aktörlerinden olan bu kişiler ne söylerlerse söylesinler itibar etmeye değmez.  

Şikeye sessiz kalan bazı şeytanlar ! çıkmış futbolda "Temiz eller operasyonu yapılmalı" diyor. 

Hepsi aynı şeyin laciverti, kırmızısı veya siyahı aslında.

Al birini vur ötekine.  

Yesinler birbirlerini, biz Bursaspor’a bakalım. 

PUAN SİLME CEZASI GELECEK Mİ? 

Dün Başkan Erkan Kamat ve bazı yöneticilerle görüşüp en önemli gündem maddemiz olması gereken puan silme cezasını sordum.  

Hepsi de haklı olarak tahtanın açılmasından çok puan silme cezasının önlenmesine odaklanmış durumdalar.  

Haberimizde de yazdığımız gibi federasyon 30 Eylüle kadar süre vermiş.  

Yani bugün itibariyle 8 gün kalmış durumda. Yönetim bir yandan kaynak arayışındayken bir yandan da bu uygulamayı erteletme çabası gösteriyor. 

Ertelenmesi de gerekir zaten. 

Bursaspor’dan kat be kat fazla borcu, harcama limitlerini de kat be kat aşmış FB-BJK-GS gibi kulüplere ceza vermeyen veya veremeyen federasyonun, söz konusu Bursaspor ve diğer Anadolu kulüpleri olunca cezayı anında kesmesi kabul edilebilir bir şey değil. 

SİYASİLER DEVREYE GİRMELİ

Bu yüzden Bursa ile alakalı ve federasyona sözü geçen kim varsa bu konuda gereken baskıyı kurmalı.  

Geçen sene bu takımın lige çıkamamasının en büyük nedenlerinden biri alınan puan silme cezasıydı. 

Silinen puan kadar oyuncuların demoralize olması buna etken olmuştu.  

Bunun tekrar yaşanmasına ne yapıp edip engel olunmalı. 

İçinde bulunulan pandemi süreci kulüpleri maddi olarak büyük zararlara uğrattı, uğratmaya da devam ediyor.

Federasyon bunu görmüyor mu?  

Tekrar ediyorum. Siyasetse siyaset kim ne yapabiliyorsa yapsın ve bu cezayı önlesin mutlaka. 

Çünkü Türkiye’de işler böyle yürüyor. 

Herkes sahip olduğu gücü bir şekilde kullanırken Bursa şehri ve Bursaspor bunu yapamıyor; ama artık yapmalı. 

KAMAT “İHMAL ETMİŞLER BÜYÜK KÖTÜLÜK YAPMIŞLAR” 

Başkan Erkan Kamat yoğunluktan telefonlara bile cevap vermekte zorlanıyor.  

Dün bir ara görüşebildiğimde “Tarık inan ki sabah kulübe gelip masaya oturduğumda önüme ard arda borç dosyaları, ödeme emirleri konuyor. Tahmin ettiğimizden ve bildiğimizden çok daha kötü bir durumun içindeymiş kulüp. Bunun tek nedeni de kulübün kötü yönetilmesi ve ihmaller.  

Borçlularla görüşülmemiş, telefonlarına dahi çıkılmamış. Ben bu hatayı yapmıyorum. Tek tek arayıp uzlaşma yoluna gidiyorum. Borçlular bana “Eğer bize sizin yaklaştığınız gibi yaklaşılsaydı biz de bu şekilde sert önlemlere başvurmazdık, muhatap bulamayınca bizler de kızdık” diyorlar. Ama benim yaklaşımım sayesinde bu kişilerle ilişkilerimiz düzelmeye başladı. Bir şekilde de sıkıntıları çözeceğiz inşallah” ifadelerini kullandı. 

Anlayacağınız kulüpte öncelik puan silme cezasının gelmesini önlemek. Transfer tahtasının açılma ihtimali ise oldukça düşük. 

ADİL CENKÇİLER’İN DURUMU 

Başkan Kamat’a, Adil Cenkçiler’in durumunu sordum. Malum Altınordu maçı öncesi Cenkçiler, yönetici Besim Hacıoğulları’nın bazı sözlerine kızıp Bursa’ya dönmüştü. 

Başkan Kamat Adil Cenkçiler bizim büyüğümüz, kendisi şampiyon kadrodan bir isim. O’nun tecrübesine ihtiyacımız var ve O’nu çok seviyoruz. Kendisiyle devam etmek istiyoruz. Görüşüp sıkıntıyı gidermek için elimden geleni yapacağım şeklinde konuştu. 

OYUNCULARIMIZ MUTLU 

Kamat futbolcularla ilgili olarak da “Bizim için en önemli konu oyuncularımızın durumu. Onların Bursaspor’da oynadıklarını hissetmelerini sağlamaya çalışıyoruz. Nasıl büyük bir camiada olduklarını bilmeliler ki ona göre oynamalılar. Bunun için deplasmanlarda otel seçimine bile dikkat ediyoruz ki bu konuda da geçmişte bazı mağduriyetler yaşanmış. Onlarla hem teknik heyetimiz hem de ben tek tek ilgileniyoruz. Motivasyonlarını sürekli üst seviyede tutmamız gerekiyor.” Dedi. 

Evet ben de Başkan’a katılıyorum. 

Bu çocukların bu sevinçleri, emekleri, alınterleri ziyan olmamalı.

Kadronun konsantrasyonu, moral seviyesini üst seviyelerde tutabilirsek hedefe yürüyecek ivmeyi de yakalayabiliriz.  

Bunun için de ifade ettiğim gibi puan silme cezalarının alınmaması gerekiyor. Bunun içinde elinden bir şeyler gelebilen kim varsa çalışmalı.  

Başkaları gücünü kullanıp küme düşmekten bile kurtulabilirken, biz kulübümüze verilecek haksız bir cezayı bile şehir olarak önleyemiyorsak dükkanı kapatalım daha iyi ! 

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?