USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

BOŞUNA OLMASIN 

07-09-2020

Yazı konumuzu sona bırakarak kısaca takımın son durumuna değinmek istiyorum. 

Çiçeği burnunda Başkan Erkan Kamat gelir gelmez kadronun dağılmaması adına tecrübeli isimlerle masaya oturarak anlaşma yoluna giderek takımın içinin iyice boşalmasını önledi. 

Çok da doğru yaptı. Çünkü tahtanın açılması pek mümkün görünmediğinden yapılması gereken de buydu. Kongre kararı daha erken alınsaydı kaleci Çağlar başta olmak üzere gidenler de elde kalabilirdi. 

Bu arada yurt dışı ve yurt içi transfer teklifleriyle kafası karışan Burak Kapacak ve a takıma yükseldiğinden beri yeterli performansın yanına bile yaklaşamayan Kubilay Kanatsızkuş’un takımdan ayrılması gündemde. Teknik Direktör Mustafa Er yayıncı kuruluşa bağlanarak bu açıklamayı bizzat yaptı. 

BURAK KAPACAK 

Burak Kapacak’tan başlayalım. Menajeri ve transfer haberleri bu oyuncunun kafasını geçen seneden beri karıştırmış durumda. Son maçlardaki performansı da bunun göstergesi. Yeteneği ile kafasını pek birleştiremeyen isimlerden Burak. Bu ruh haliyle takıma faydalı olma ihtimali çok zor. Keşke kendini toparlayıp kalabilse. Takımın O’na çok ihtiyacı var; ancak gitmeyi kafasına koyduysa da zorla güzellik olmaz. Kulübün de O’nun bonservisinden gelecek paraya ihtiyacı var. En az 2,5 milyon Euro'dan bahsediliyor. Bu miktar ile kadrodaki oyuncuların mali sıkıntıları çözülüp performansları artırılabilir. 

Kısacası kafasını toparlayıp, yeteneğini sergileyebilecekse kalmasını çok isterim; ama dağınık bir kafayla geçen sene sonu gibi olacaksa yolu açık olsun. 

KUBİLAY KANATSIZKUŞ 

Kendisi hakkında hem altyapıda çalışmış hem de a takımda görev vermiş farklı hocalarla konuştum. Altyapı hocalarından birisi “Alt gruplarda fiziği ile başarılı olduğundan hocaları O’na sürekli kademe atlattı; ancak kapasitesi a takım seviyesinde olmadığından orada başarılı olamadı, olması da zor” demişti. 

A Takımda beraber çalışan bir hocası ise Kubilay’ın eleştirildiği kadar yeteneksiz olmadığını; ancak futbol için gerekli hırs ve ruha yeterince sahip olmadığını söyleyerek Kubilay da yürek yok en büyük problemi bu, O’ndan olmaz” ifadelerini kullanmıştı. 

Yani yaptığı açıklamadaki gibi kendisini Bursaspor’a değil aslında futbola ait hissetmiyor diye düşünüyorum. 

Kendisi “yeterince” demeyeceğim 'hak ettiğinden bile fazla' şans buldu; ama değerlendiremedi. Dört yıllık performansı ortadayken, Taraftarın büyük bir bölümü kalmasını istemezken, kendisi de gitmek isterken, daha fazla ısrarcı olmanın alemi yok görüşündeyim. O’nun yerine farklı bir isim görev alıp belki de parlayıp Bursaspor’a maddi manevi faydalı olabilir.  

KOLEJ TAKIMI HAVASI OLUŞTURULMALI

Tecrübeli isimler, burada kendini ispat etmek isteyen gençler, kendini ispat etmek isteyen genç bir Teknik Direktör ve “Bursaspor’u Süper Lig’e çıkarmak dışındaki bir dereceği başarısızlık kabul ediyorum” diyen bir başkanla bir başarı hikayesi şartlar itibariyle çok zor gözükse de imkansız değil. Bursaspor’un ikinci takımı böyle bir kadro ile kolej takımı havasıyla 88-89 sezonunda Süper Lig’e yükselmeyi başarmıştı. Daha önce bunu başarmış bir kulüp neden tekrar başarmasın?  

Ama bunun için en önemli şart mali sorunların azaltılmasıdır.

Bunun başarılabilmesi için de şehrin desteği çok önemli. 

İNŞALLLAH MAŞALLAH ZİYARETİ OLARAK KALMASIN

Yani gelelim asıl yazı konumuza… 

Bugün Özlüce İbrahim Yazıcı Tesisleri önemli konukları ağırlayacak. 

Bursa milletvekilleri ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş Tesislere giderek lig öncesi ziyarette bulunacaklar. 

Çok da iyi yapacaklar. Zor günler yaşayan Bursaspor’un böylesi manevi desteklere ihtiyacı var. 

Ancak içinde bulunulan şartlar manevi desteklerden fazlasını gerektiriyor. 

Transfer tahtası kapalı. Puan silme cezaları da geldi gelecek diye diken üstündeyiz.  

Bugün oraya gidecek heyetin bu sıkıntıları giderme gücü var mı var. 

Hem de fazlasıyla var.  

Bu yüzden bu ziyaret lütfen daha öncekiler gibi boşuna olmasın.  

Yani iyilik, güzellik, başarı temennileriyle kalmasın.  

Bursaspor’un acilen ihtiyacı olan şey belli. O da para. 

Dolayısıyla bugün İbrahim Yazıcı Tesislerine gidecek olan milletvekilleri ve Belediye Başkanı Alinur Aktaş’tan kulübü düzlüğe çıkaracak somut bir adım-proje-kampanya her ne olursa olsun bekliyoruz. 

Bursaspor’u düzlüğe çıkarmak için onlar da ne gerekiyorsa yapmalı.  

Bakalım yine dağ fare mi doğuracak yoksa müjdeli haberleri mi alacağız göreceğiz. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?