USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

KULÜPTE YAŞANANLAR

02-09-2020

Bursaspor camiası her zamanki kaotik ve yorucu gündem temposunun kaybetmiyor. Son birkaç gündür yaşananlara kısa kısa değinmek istiyorum. 

MAZBATA KRİZİ 

Biliyorsunuz pazartesi yapılması gereken mazbata töreni Erkan Kamat’ın isteği ile ertelenmişti. Gerekçe olarak da Mestan yönetiminin bazı evrakları yeni yönetime sunmadığıydı. Dün ise Mestan ve arkadaşlarının katılımıyla mazbata töreni gerçekleşti. Kamat "istediğimiz evraklar geldi" dedi. 

Mestan’ın yöneticilerine “Ne vermemiştiniz?” diye sordum “Her şeyi verdik; bugün fazladan verdiğimiz bir şey yok. Biz de anlamadık” dediler. 

Erkan Kamat’tan detaylı açıklama gelmediği için biz de anlamadık. 

Neyse sonuçta devir teslim yapıldı. Bize de “Hayırlı olsun” demek düşer. 

MUSTAFA ER 

Mustafa Er’in göreve başlaması Erkan Kamat’ın olumlu icraatlarından görüşündeyim. Ülkenin en kariyerli hocalarını mevcut şartlara getiremeyeceğimiz, diğer yandan daha önce de ifade ettiğim gibi Bursaspor’a yakışmayan gezgin ve başarısız hocalardan ağzımızın payını aldığımıza göre, kadroyu tanıyan Mustafa Er bu şansı hak ediyordu, hakkını da aldı diye düşünüyorum. Bir kere de camiayı bilen, oyuncuları tanıyan, hırslı, istekli, genç bir isme güvenelim ne kaybederiz ?

MUSTAFA GÖNDEN- ADİL CENKÇİLER 

Adil Cenkçiler’i kulüpte görmek bile açıkçası içimi rahatlattı. Şampiyonluk döneminin kahramanlarından Cenkçiler kulübün önemli bir açığını kapatacaktır. Yönetim-teknik heyet ve futbolcular arasında önemli bir köprü görevi aldı. Tecrübesi ve ağabeyliği ile böyle bir kadronun O’na ihtiyacı vardı. Yeni başkan Kamat’ın çok doğru bir hamlesi oldu bu. 

Peki yanlış bulduğum hamle var mı?  

Evet var. 

Adil Cenkçiler idari işlere bakarken sahayla ilgilenecek, sahada Mustafa Er ve ekibine destek olacak, altyapı konusunda tecrübeli Mustafa Gönden ile devam edilmeliydi. Erkan Kamat’ın bu konuda sorduğum sorulara yuvarlak cevaplar vermesinden anlamıştım gerçi. Malesefki de yanılmadım. Gönden görev aldığı kısa sürede fedakarca çalıştı, eksikleri, yapılması gerekenleri tespit etti. Ama böyle bir tercih yapıldı. O’nun yani camianın Mustafa Kaptanının tekrar ve uzun süre ile bu kulüpte görev alacağını emin olduğumuz için “Hayırlısı olsun” demekten başka çare yok.  

FOTOĞRAF KONUSU 

Mazbata töreninde İbrahim Yazıcı’nın fotoğrafının indirildiği iddialarına Erkan Kamat ve Mesut Mestan birlikte cevap verdiler. Kısaca “Mesut Mestan döneminde değil” daha önceki dönemlerde oldu” ifadelerini kullandılar. 

Açıkçası benim bu konudaki bilgim tam tersi yönünde. Yani Mesut Mestan döneminde yapıldığı şeklinde. Ki bu bilgi bana fotoğraflar indirildiği zaman yani geçen sezon başlarında gelmişti. Ancak“Maçlar başladı kritik günlerdeyiz yeni bir kriz ve kaos olmasın, uygun bir zamanda ele alırız” diyerek üzerine gitmemiştim. Ama o kritik maçlar bir türlü bitmeyince biz de bir türlü ele alamamıştık. Kısacası bana ulaşan bilgi bunu yapanın Mesut Mestan olduğu yönündeydi. Neyse artık olması gereken oldu ve Bursaspor tarihine, Türk futboluna , tesislere, stadyumlara adını yazdıran Şampiyon Başkan Yazıcı, başkanlık makamındaki yerini yeniden aldı. 

Başkan ve yönetim Kurulları kararlar alırken O’nun fotosuna dikkatlice bakmalılar

Bu arada Mesut Mestan’ın kendi fotosunu görevi bırakmadan başkanlar duvarına asması da enteresan bir detaydı.

 Zira bunu görevi devralan yönetimler yapardı; ama Sayın Mestan zahmet vermek istemedi anlaşılan ! 

MUHASEBECİ MÜZEYYEN 

Kulübün muhasebe kısmında çalışan birini bu kadar konuşuyor olmamız bir bana mı garip geliyor acaba?

Büyük kulüplerde böyle şeyler konu bile edilmez ve gereken yapılır. Bizde ise o gereken bir türlü yapılmadığı için konu oluyor sanırım.

Bu kişi hakkında uzun süredir şikayetler alıyordum. Kulüpte çalışanlar, ayrılanlar hepsi aynı şeyleri söylüyorlardı. Şaibeli biri olduğunu iddia ediyorlardı bu konuda birçok detay da veriyorlardı “Yaptıklarını gizlemek için izin bile kullanmıyor”diyorlardı. Ben de tabi ki susmuyor ve bunları bazı kulüp yöneticilerine iletiyor ve şunu bir araştırın diyordum. Hatta son iki yıldır “Bu şahsı kulüpten gönderin” diye de net olarak ifade ediyordum. Ama nedense bu zamana kadar ısrarla tutuldı. Mesut Mestan giderayak Bursaspor’u değil, muhasebeciyi düşünerek görevine son verdi. Çünkü Erkan Kamat’ın o muhasebeciyle çalışmayacağını tahmin etmişti. O muhasebeci gitmeliydi, gitti de; tazminatının -ki 400 bin TL olduğu iddia ediliyor- ödendiği bilgisi gündeme düştü. O kullanamadığı izinler falan da bu paranın içindeymiş. Mestan’ın yöneticilerine konuyu sordum “Nakit ödeme yapılmadığı senet- çek gibi evraklar verildiği” ifade edildi. 

Tamam da kulüpte o kadar kişi aylardır tazminat beklerken, icralarla, hacizlerle boğuşurken bu hanımefendinin ! ayrıcalığı nedir ki, yangından mal kaçırır gibi ödemesi yapılıyor ? 

Erkan Kamat’a sesleniyorum. Ondan önce ayrılanların ödemeleri bitmeden o şahsa lütfen tek kuruş ödeme yapmayın. 

Yapılan bu yanlış; ancak böyle bir doğru ile düzeltilebilir.

AVUKAT JALE ve MUHASEBECİ SEMA HANIMLAR 

Kulüpte iki yeni görevlendirme daha oldu. 

Çalışırkenki performanslarını ve yaptıklarını, ve kulüpten ayrılış sebeplerini bildiğimden geri getirilişlerini de doğru bulmadım. Bunu da Erkan Başkan’a ifade ettim. Aynı sıkıntılar tekrar yaşanırsa bunda sorumluluk Erkan Başkanındır, şahsen takipte olacağım. 

Yağmurdan kaçarken doluya tutulmuş olmayalım !

KAPACAK ve KUBİLAY GİDİYOR MU? 

Kubilay’ın La Havre ve Malatyaspor tarafından istendiği bilgisi var. 

Görev aldığı dönemdeki performansıyla bu takımdan en önce ayrılması gereken isimlerin başında geliyor. Kadro kısıtlı da olsa Kubilay’ın kulüpten ayrılması doğru olandır. Kredisi kalmadı ve çok da yıprandı. Yeri dolmayacak bir oyuncu olmadığından “Kadro kısıtlı “ diye endişelenmeye gerek yok. Kimi koysan en az o kadar oynar zaten. Taraftarın ve bizlerin daha fazla sinirini hoplatmaya da hiç gerek yok. 

LEVENT KIZIL DEVREDE 

Burak Kapacak’ın ise Fenerbahçe ve Karagümrük peşinde. Tabi ki Fenerbahçe ağır basan taraf. İstanbul ekibi uzun süredir bu transferde istekli; ancak yeterli ücreti önermiyor.  

Peki nedir o yeterli ücret ? 

Ali Koç yönetimi 1 milyon Euro ile 1 milyon 200 bin Euro gibi rakamlar telaffuz ediyor. Buna karşın Bursaspor da en az 2 milyon Euro düşünüyor. 

Son aldığım bilgi Fenerbahçe camiasıyla yakın ilişkileri olan Levent Kızıl’ın bu transfer için devreye girdiği yönünde. Kızıl’ın Bursaspor’un bu işten karlı çıkması için yani istediği rakamı alabilmesi için çalıştığı yönünde. Delikli her kuruşa ihtiyacımız olduğu şu günlerde dileriz Bursaspor kendisini biraz olsun rahatlatacak bir meblağ elde eder. 

Evet ifade ettiğim gibi Bursaspor gündemi her zamanki gibi yoğun.

Dileriz bu yoğunluk artık olumlu anlamda devam eder. Zira hepimiz çok yorulduk.

Evet sonuçta yeni bir yönetim iş başında ve bizler de bundan sonrası için güzel gelişmeleri ele alabilmeyi umut ediyoruz. Kısacası eleştiri değil iyi ve güzel şeyler yazmak istiyoruz.

İnşallah da öyle de olur.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?