USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Nasıl bir yönetim olacağız?

16-08-2020

Bursaspor başkan adayı Erkan Kamat adaylık başvurusunun ardından konuştuk.  Kamat, Bursaspor ile ilgili hedeflerini, görüşlerini anlattı. 

Kendisine Bursaspor gündemi hakkında sorular sordum. O da samimiyetle yanıtladı Şimdi o konuşmamızı sizlere aktarmak istiyorum… 

 

NEDEN ADAY OLDUNUZ NASIL KARAR VERDİNİZ? 

Erkan Kamat: “Bursaspor son yıllarda kötü yönetildi, hatta yönetilmedi. Ben çok iyi bir Bursasporluyum. Kulübümüzü bu durumdan kurtarmak adına, güçlü bir başkan ve yönetim gelmesi için çalışmalarım oldu; ancak yaşanan olumsuzluklardan bu tanıma uyan isimlerin Bursaspor'a uzak durduklarını görünce, göreve soyunmaya karar verdim. Bursaspor’u bu zor günlerde sahipsiz bırakamazdım. Sahip olduğum enerji, daha önceki yöneticilik tecrübelerim ve ilişkilerimle bu görevin altından kalkabileceğime inanarak adaylık kararını vermiş oldum 

YÖNETİMİNİZ PEK TANINMIYOR, SEÇİMİ NASIL YAPTINIZ? 

ERKAN KAMAT: Evet tanınmayan isimler var; ama hepsi de genç, dinamik ve önemli ailelerin başarılı çocukları. Birçoğunun aile büyüğü Bursaspor’da yöneticilik yapmış isimler. Bursaspor geleneklerine hâkim insanlar. Dolayısıyla bu genç kadronu performansı yüksek olacaktır. Öyle üç beş yönetici değil hepimiz elimizden geleni Bursaspor için yapacağız. 

MALİ DURUM HAKKINDA BİLGİ ALABİLDİNİZ Mİ? 

ERKAN KAMAT : Mali tablo ile ilgili tabi ki aşağı yukarı bilgi sahibiyim. Ancak net rakamları, ödeme tarihlerini mevcut Başkanımız Mesut Metan'la biraraya geldiğimde alacağım. Zaman kaybetmeme adına da kendisiyle en kısa zamanda görüşmek istiyorum. Çünkü duruma göre hareket edelim ve tedbirlerimizi alalım düşüncesindeyim. 

TAHTA KAPALI, CEZALAR GELEBİLİR, BUNUN İÇİN NELER YAPAMAYI PLANLIYORSINUZ? 

ERKAN KAMAT: Mali tabloyu inceledikten sonra hareket tarzımızı netleştireceğiz. Bursaspor’u bu sıkıntıdan kurtarmak adına tabi ki planlarımız var.  

SPORNSORLUK İLE İLGİLİ PLAN VE PROJELERİNİZ NELER ? 

ERKAN KAMAT: Aday olmadan önce de sponsorluk ve projeler hakkında düşüncelerim ve çalışmalarım vardı. 

Hayata geçirilebildiği takdirde önemli gelirler sağlayacak adımlar bunlar. Görevi kısmet olur da devr alırsak bu konuda hemen kolları sıvayacağız. 

HEDEFİNİZ NEDİR ? SÜPER LİGE DÖNÜŞ İÇİN NE DİYORSUNUZ? 

ERKAN KAMAT: Hedefimiz kulüpte mali disiplini sağlamak ve hemen bu sene Süper Lig’e dönmektir. Eğer bunu başarmazsam kendimi başarısız kabul ederim. Bizim için olmazsa olmaz hedef Süper Lig’e bu sezon dönme hedefidir. Bunun için elimizden ne geliyorsa yapacağız.  

KENTİN DESTEĞİNİ ALABİLDİNİZ Mİ SİZCE?  

ERKAN KAMAT: Adaylık açıklamamdan itibaren hiç beklemediğim oranda destekler aldım. Büyüklerim, spor adamları, kongre üyeleri gerek arayarak, gerek mesajlarıyla gerek karşılaştığımızda bana müthiş bir destek verdiler, bana inandıklarını ifade ettiler. İnanın ağlamamak için kendimi zor tuttum. Bu kadar sevildiğimi bilmiyordum. Hepsi sağ olsun. O güzel insanları mahcup etmemek için elimden geleni yapacağım. 

HOCA ADAYINIZ KİM?  

ERKAN KAMAT: Açıkçası ilk planım yabancı hoca ile çalışmaktı. Ancak TFF1. Lig statüsü buna izin vermedi.  Federasyonla görüştüm; ama mümkün olmadığını gördüm. Ben de rotayı yerlilere çevirdim. 3-4 isimle temas halindeyim. Göreve geldiğimizde ilk yapacağımız işlerden birisi tabi ki teknik sorumlumuzu netleştirmek olacak. İfade ettiğim gibi bu isim yerli olacak. 

SPORTİF DİREKTÖR MUSTAFA GÖNDEN GÖREVE DEVAM EDECEK Mİ? 

ERKAN KAMAT: Mustafa Gönden’le adaylık başvurumun ardından tesislerde karşılaştım.  

Şu an takım ile ilgili tüm yetki O’nda. Olumlu işler yaptığını ve yapabileceğini biliyorum. 

Bizlerde işbaşı yaptığımızda kendisiyle oturup konuşacağız. Mustafa Gönden bizim için değerli bir isim. Kendisi hakkında olumsuz bir düşüncem yok. 

TAHTAYI AÇARSANIZ TRANSFERDE NASIL BİR YOL İZLEYECEKSİNİZ? 

ERKAN KAMAT: Bursaspor transferde çok hata yaptı. Hem oyuncu seçimlerinde hem de protokollerde. 

Ben bu konuda tecrübeliyim. Menajerlerin sistemini, kafa yapılarını çok iyi bilirim. Sözleşme şartlarını menajer ve oyuncu isteklerine göre kesinlikle şekillendirmeyeceğiz. Menajerler adeta Bursaspor’un ortağı olmuşlar. Bu duruma son verip, sadece Bursaspor’un çıkarlarına göre kontratlar yapacağız. Bu konuda asla taviz vermeyeceğiz; çünkü kulübün bu durumda olma sebeplerinin başında bu konuda yapılan yanlışlar geliyor. 

BATALLA İLE ÇALIŞMAK İSTİYOR MUSUNUZ? 

ERKAN KAMAT: Pablo bizim her şeyimiz, efsanemiz. Ancak bu ligde kendisinden özellikle hoca olarak yararlanamıyoruz. Az önce söylediğim gibi statü buna engel; ama Süper Lig’e döndüğümüzde kendisiyle daha çok yapacak işlerimiz var. 

CAMİAYA MESAJINIZ NEDİR? 

ERKAN KAMAT: Öncelikle bana destek olan, güvenen herkese çok teşekkür ediyorum. Sahip olduğum tecrübe ve enerjinin camiamıza da heyecan verdiğini gözlemleyebiliyorum. Zaten bizim ihtiyacımız olan da tam olarak bu. Bize ne kadar çok inanılıp destek olunursa biz de o derece başarılı oluruz. Biz bunu başaracağımıza inanıyoruz. Şampiyon kulübümüzü ait olduğu yere bu sene inşallah döndüreceğiz yeter ki bu destek sürsün. Herkese çok teşekkür ediyorum. 

Evet Bursaspor kongresine tek aday olarak gidecek Erkan Kamat’ın Bursaspor gündemi ile ilgili sıcağı sıcağına bana aktardıkları kısaca bunlardı.  

Takdir ve değerlendirme Bursaspor kamuoyunun… 

Tarık ÇAPÇI

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?