USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

BEN YAPTIM OLDU!

01-08-2020

Çok iyi hatırlıyorum 2019’un mayısıydı. Başkan Ali Ay Bursaspor ile birlikte küme düşen Erzurumspor Başkanı ile Nihat Özdemir’in kapısını çalıp, “Süper Lig 20 takımla oynansın” önerisini getirdiler, resmi başvurularını da yaptılar.
Akabinde TFF Başkanı “Bizim böyle bir düşüncemiz yok. Sezon başında açıklanmadan sezon sonunda böyle bir karar alırsanız bunu dünyaya anlatamazsınız” dedi.
14 ay geçti ve aynı Özdemir ile aynı yönetim kurulu ile küme düşmeyi kaldırmakla kalmadı, 21 takımlı sıkıştırılmış ligleri oynatmakta karar kıldı...
Ancak detaylı düşündüğünüzde bunun yan etkilerinin fazlalığı fark ediliyor.
-21 takımlı lig; her hafta bir takımın bay geçmesi ve ligin tam 42 hafta oynanması demek.
- Normal millî maç araları olacak. Millî takımların Play-Off oynadığı haftalarda maçın olsa da olmasa da ligi oynatmıyorlar.
- 18 takımlı lig bir sezonda 306 maç oynuyor. 21 takımlı lig, 420 maç oynar. 114 maç  fazla oynanacak. Lige üç takım geliyor ama maç sayısı yüzde 37 artacak.
-Hafta içlerinde oynanacak olan Şampiyonlar ve UEFA Ligi ile Ziraat Türkiye Kupası maçlarını düşünürsek…
Tam bir kaos ve de kargaşa yaşanacağını şimdiden söyleyebiliriz. Malum; TFF 1. Lig’de ilk iki direkt ‘Süper’ oluyor…
3-4-5-6. basamaklarındaki takımlar ise Play-Off oynuyor. Üç takımın da küme düştüğünü varsayarsak teknik olarak yedinci olmakla 15’inci sırada kalmak
arasında bir fark yok!
Eğer takım sayısını 21’e çıkarırsanız, bu kez hedefsiz takım sayısını da 12’ye yükseltiyorsunuz. Ve özellikle son haftalardaki hedefsiz (gazozuna) maç sayısını korkunç bir şekilde artırıyorsunuz.
Eğlencelik bir anı ve de hoş bir beklenti ile bağlayalım…
Geçmişte de ‘ben yaptım oldu’ mantığıyla benzer kararlara tanık olurken, Kenan Evren'in, "Ankaragücü"nü -Türkiye Kupası'nı aldığında-"ligde Başkentin de takımı olsun " diye 1. Lig'e yükselttirmesi unutulmaz bir olaydır.
Ve ne ilginçtir ki; 1985-86 sezonunda küme düşen ama Türkiye Kupası’nı kazanan Bursaspor bu kurala dayanarak lige geri dönmüştü…
Karagümrük’e kaybederek finalden dönen Adanademirspor ‘Mağdurum Süper Olmak İstiyorum’ diye bağırıp bastırıyorsa, yarı final oynayan Bursaspor ile Akhisar’ın günahı ne?
Süper Lig 21 yerine 24 takımla oynansa ne fark edecek ki?

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?