USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

“Dünyada mekan” tarih mi oluyor?

07-07-2020

Devleşen bu şirket,  Japon, Alman, Fransız veya İtalyan otomobil üreticileri gibi büyük sanayi şirketi değil. TESLA pil, otonom sürüş teknolojileri tabanında yarattığı farkla bu noktaya gelmiş durumda.

Bir başka deyişle değeri tam olarak teknolojik üstünlükten kaynaklanıyor. Yüz binlerce insanı istihdam eden klasik otomobil üreticileri her gün pazar ve karlılıkta erirken, TESLA geldiği noktada daha kalıcı olmaktadır. Günümüzde pil ve otonom sürüş teknolojisi üretmeyen hiç bir otomobil şirketinin hayatına devam etmesi mümkün değildir.

Bildiğiniz üzere,  yerli otomobil için 22 Milyar TL yatırım yapılacağı duyuruldu. Bu büyük meblağ geçen sene TESLA’ya yatırım yapılsaydı bugün 60 Milyar TL üzerinde bir değer elde edilecekti.

Birçok değerli otomobil şirketinin evlilikler gerçekleştirerek yoluna devam edebildiği bir ortamda teknoloji üretmeyen bir sistemin varlık göstermesi mümkün değildir.

TESLA’nın kardeş şirketi SpaceX,  geçen ay Uluslararası Uzay İstasyonuna ABD Devleti adına yeni nesil roketiyle iki astronot gönderdi.  Çok başarılı bir uçuş sonrasında Uzay İstasyonuna kilitlenen uzay aracı için yapılan sevinç gösterilerini takiben önümüzdeki dönemde Ay’ a ve Mars’a yolculuğun yapılacağı açıklandı.

TESLA’nın kurucusu bu başarıyı kutlamak yerine dünyadaki tüm varlıklarını satacağı bilgisini sosyal medyadan paylaştı.  Kendisine ait çok değerli ev, arazi vb. şeyleri satışa çıkardı.

Bir de TESLA’nın çok değerli olduğunu sözlerine ekledi.

Teknolojide gelişmeler hayatımızı toptan değiştirmektedir. Dünyada mekan sahibi olmanın hiçbir anlamı olmadığı günlere yaklaşıyoruz. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?