USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

KIZILCA KIYAMET!

12-07-2020

Doğrusu ya; bir acaip karşılaşmaydı Timsah Arena’daki dünkü 90 dakika... Sadece ekran başındakilerin değil, yeşil çimende koşturanlarla kenarda hop oturup hop kalkarak koşuşturanların gözleri sahada, kulakları ise Adana-İstanbul-İzmir üçgeninde oynanan karşılaşmalardan gelecek haberlerdeydi.

Konuk Menemen’in ne play-off beklentisi ne de küme düşme endişesi olmadığı için eleği duvara asıp bitime iki etap kala TFF 1Lig’den ücretli izne çıkmış bir rakipti…

İzmir temsilcisi ‘hani direnirsem, bir gol kıstırırım belki’ düşüncesiyle tüm hatlarıyla sahasında siperdeydi…

Nitekim öyle de oldu; Menemen ilk Bursa kalesi ziyaretinde golü buldu. Kaleci Çağlar’ın kucağından dönen şutunu direk dibinde tamamlayan Domgjonas iki taksitte takımını öne geçirdi: 0-1…

Geriye düşmenin şokunu çabuk atlatan Yeşil Beyazlılar toplu hücuma kalkarken, Menemen ise 10 kişi ile tam saha kalesini savunuyordu. Hal böyle olunca da, İzmir ekibinin ceza sahası akşam saatlerindeki Fomara trafiği gibi kilitleniyordu!

Böylesine insan kalabalığının içinde golün gelmesi için mutlak bireysel hatalar gerekiyordu…

Öyle de oldu; önce Cem Çelik Burak Kapacak’ı el-ense ile, ardından Sikiru’da Traore’yi kündeyle yere indirince hakem iki kez beyaz noktayı gösterdi…

Seleznyov’da duble penaltıları gole tahvil edince Bursaspor soyunma odasına gülerek gitti: 2-1…

Menemen ikinci yarıya golle başladı… 47’de tabelayı eşitleyen Mehmet Boztepe nasıl attığını Çağlar ile önündeki savunması ise golü nasıl yediğini anlamadı! Bacak aralarından geçen top, direk içinden ağlara gidince skora denge geldi: 2-2…

Eşitlik sonrası maçta kızılca kıyamet koptu!

Ahlar, vahlar, ohlar, oflar arasında top tenisteki gibi bir o kaleye gidiyor, bir bu kaleye gidiyor iki takımın ceza sahaları içi adeta pozisyon hurdalığına dönüyordu.

Hani ‘Kaybedecek bir şeyi olmayandan korkulur’ derler ya; aynen işte öyle oluyordu.

Bursaspor ‘ya herro ya merro’ moduna girip savunmayı boş verince; Menemenli

Mustafa Çeçenoğlu, Murat Erdemir ve Samedi Ali gibi isimler ev sahibinin boşalttığı bu leb-i derya arazide adeta cirit atmaya başlıyordu.

İrfan Buz’un kırmızı kart görmesiyle komutansız kalan Bursaspor’un kalesinde adeta devleşen Çağlar tek kişilik ordu misali biri penaltı olmak üzere tam 4 net gol pozisyonunu püskürterek bir puanı pençeliyordu ama ne yarar?

Son düdük çaldığında görüldü ki; Yeşil Beyazlı temsilcimizin teklediği Hatay ve Erzurum ile Adanademir’in üçlediği hafta itibarıyla anlıyoruz ki Bursaspor bir mucize olmazsa büyük bir ihtimalle ne yazık ki bütünlemeye kalıyordu!

Şimdi soru şu:

Bu takım 2019 Mayısı’ndan beri gardrıobta tuttuğu Süper Lig ceketini play-off’ta son düdük çaldığında askıdan çıkarıp yeniden giyinip kuşanır mı?

Futbolun sağı solu belli olmaz ama düşüncem o dur ki; dün olduğu gibi ‘Sen koşmazsan,  şampiyonluk da sana koşmaz’ notunu da düşelim.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?