USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

YA SABIR!

23-06-2020

İstanbulspor-Hatayspor…

Ev sahibi ekip 56.dakikaya kadar 2-0 önde. Mehmet Altıparmak 25 dakika içinde 4 oyuncu birden değiştiriyor. Konuk takım son dakikada bile olsa tabelayı dengelemeyi başarıp evine puanla dönüyor.

Erzurum-Eskişehir…

Normal süresi golsüz kapanan maçta Şifo Mehmet 12 dakikalık süreçte peş peşe 4 oyuncusunu sahaya gönderiyor ve Dadaşlar uzatmada gelen golle hayati bir galibiyet alıyor.

Giresun-Adana…

Maçın normal süresi 1-1 noktalanıyor. Hakan Kutlu 85’te kulübeden 3 futbolcuyu oyuna katıyor. Karadeniz temsilcisi 90 artılarda bulduğu iki golle skoru 3-1’e getirip üç puanı hanesine yazdırıyor.

Adanademir-Osmanlı…

Karşılaşmanın 80. Dakikası 1-1 geçiliyor. Cüneyt Dumlupınar 7 dakikaya 4 oyuncu değişikliği birden sığdırıyor, hemen ardından da 2-1 öne geçip galibiyeti yakalıyor…

Veee…

Keçörengücü-Bursaspor…

İkinci devrede 28 dakika içinde 5 oyuncu değişikliği yapan İbrahim Üzülmez 82’de kalesinde gördüğü golle Timsahın kaderini değiştiremiyor!

Futbolda istatistiki verilerin hükmü bir yere kadar. İster şans ister rastlantı deyin ama teknik adam birikimi/bilgisi/deneyimi/oyun görüşü/rakip analizi de önemli.   

Demek istediğimiz yeni kurallarla oynanan futbolda hoca farkı belirleyici olacak.. Çünkü 5 oyuncu değiştirebilmek demek; hiç formasyonla oynamasanız da kaleci hariç takımın yarısını değiştirebilme imkanı demek.

Bu ölçüde bir değişim; formasyonlar üzerinde bir sürü değişiklik yapma imkânı sağladığı gibi fizik olarak da takımı koruyabilmek demek.

Açıkçası hocalar adeta basketbol koçları gibi çalışacaklar demek.

Bu satırların kaleme aldığı süreçte Bursaspor’un hocası belli olmadığı için ve de üç gün sonra Adanaspor maçına çıkacak olması nedeniyle Yeşil Beyazlı camianın ‘ya sabır’ çekmekten başka çaresi de yok!

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?