USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

KAHRAMAN KASİYER KORONAYA KARŞI

14-04-2020


Kolonya, temizlik malzemeleri, makarna, bakliyat, un gibi dayanıklı gıda ürünleri market raflarından evlere, depolardan da market raflarına hızlı bir sirkülasyona başladı.
Bütün bu hızlı alışveriş hareketleri ise marketlerdeki kasiyerlerin önünden geçerek gerçekleşti.
Kasiyerler, ürünlerin barkodlarını okutmak için her bir ürünü tek tek eline alarak bu işlemleri gerçekleştirdi.
Şahsen her alışverişe gittiğimde satın aldığım ürünlerin nihayetinde kasiyerlerin önünden geçeceği bilinci ve işlerinin hiç de kolay olmadığı gerekçesi ile alışveriş esnasında elimden geldiği kadarıyla onlara yardımcı olmaya çalışırım.
Onlar ise meslekleri icabı günümüzde 'kral' kabul denilen müşteriye hizmet vermenin sorumluluğuyla, her gün yüzlerce, binlerce farklı insanla yüz yüze gelmektedirler.
Korona gibi olağanüstü hastalık bir yana sıradan grip karşısında bile pek çok insana göre çok daha fazla risk alan kasiyerlerin, sağlık çalışanları kadar olmasa da onlara en yakın risk taşıyan meslek grupları arasında yer aldıkları şüphesiz bir gerçek.
Özellikle bir önceki yazımda da belirttiğim gibi sağlık sektörü çalışanlarının hakkı ödenemez.
Onlar, bu savaşın en ön cephesindeki kahramanlardır ve elbette ki adları anmadan geçilemez.
Fakat içinde bulunduğum sektörün bir parçası olan kasiyerlere hem mesleki ilgi alanıma girdiği hem de tüketici olarak günlük hayatımızda sıklıkla karşılaştığımız bir meslek grubu olarak dikkatinizi çekerek, alkışlıyor ve kutluyorum.
Velhasıl bir kez daha şu günlerde sahada çalışan her bir bireyin önünde saygı ile eğiliyor, hepsine sağlıklı bir ömür temenni ediyorum.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?