USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Umut ve Güven

07-04-2020


Dünya nefesini tutmuş, herkes evinde gün sayıyor.
Elbette korku ve heyecan birbirine karışmış.
Bütün dünya kilitlenmiş bilim adamlarından müjde bekliyor.
Aşı bekliyor, ilaç bekliyor ve stratejik yeni gelişmeler bekliyor.
Bu, tam anlamıyla bir sağlık krizi.
Geçen gece korunmak ve korumak için evlerinde oturup bekleyen meslek gruplarını şöyle bir gözden geçirdim.
Terzisinden hırdavatçısına, lokantasından kafesine neredeyse tüm hizmet sektörü.
İnsanlar evlerinde umutla ve inançla bekliyorlar.
Evet, umut dedim. Bu umut gerçekten var.
Sağlık çalışanlarının gece gündüz demeden, cansiperane, gerçek anlamda hayatlarını ortaya koyup çalışmaları elbette umut ve güven veriyor.
Stratejik alanlar, sağlık ekipmanları, gıda, temizlik, haberleşme velhasıl hangi sektörde olursa olsun her şeye rağmen işlerinin başında olan tüm çalışan insanlarımızın bize hayatı kolaylaştırmaları elbette güven ve umut veriyor.
Canını dişine takarak çalışan bütün güvenlik güçlerimizin, belirlenen kuralları uygulamadaki mücadeleleri elbette ki umut ve güven veriyor.
Belediye çalışanlarının, kamu çalışanlarının ve onların sorumlu olduğu hizmetlerin aksamadan devam etmesi elbette ki umut ve güven veriyor.
Daha düne kadar adını sanını dahi duymadığımız ama başkalarının sağlığı için hayat boyu mücadele eden isimsiz sağlık çalışanlarımızın varlığı elbette umut ve güven veriyor.
Son olarak şahsen benim düne kadar tanımadığım, hasta olduğunu televizyonda kendi ağzından duyduğum ve ölümüne de çok üzüldüğüm kahraman Prof. Dr. Cemil Taşçıoğlu ve bu salgın nedeniyle hayatını kaybeden bütün sağlık çalışanları, aramızdan ayrılsalar bile bize bırakmış oldukları miras umut ve güven değildir de nedir?
Bu fedakâr ve kahraman insanlarımıza minnet, saygı ve şükranlarımızı sunuyoruz.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?