USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

TABUTTA RÖVEŞATA!

17-05-2020

Dinlerken ya da okurken bile insanın aklına mantığına sığmayan korkunç bir ifade bu… Başkanın bu söyleminin meali ‘Ölen ölür kalan sağlar bizimdir’ anlamına geliyor. TFF ya bizim bilmediğimiz bir şey biliyor- Haziran-temmuza kadar virüsün yorulacağını bizimle baş edemeyip sıvışacağını falan sanıyor galiba- ya da çokbüyük masadaki karşılığı insan hayatı olan bir kumar oynuyor.
Konuşulanlar, anlatılanlar, açıklamalar çeyrek asır önce izlediğim dönemin popüler filmi ‘Tabutta Röveşata’ filmini anımsattı bana…
Derviş Zaim yönetimindeki öyküde ‘Süpertitiz Mahsun’u canlandıran oyuncu Ahmet Uğurlu’nun içinde bulunduğu çıkmazları betimlemek için kullanılmıştı tabutta röveşata tanımı. Tabut gibi daracık bir mekânda röveşata gibi geniş bir alan isteyen teknik bir harekete göndermeydi bu kavram.
Risk o kadar büyük ve âşikar ki bunu görüp buna rağmen bir temas oyunu olan futbola start vermek; beraberinde inşallah Kovid-19’a yakalanmış futbol bileşenlerini ve kayıplarını getirmez.
Tribünleri boş tutarak seyircileri riske etmediğimiz halde, bir futbol maçının oynanması ve naklen yayınlanması için stadyumda neredeyse 200 kadar insan görev yapmaktadır.
12 Haziran itibarıyla güzel Ülkemizde vaka sayısının “0” sıfır olması lazım ki kimsenin kimseye bulaştıracağı bir virüs kalmasın…
Bunun deplasmanı var, otobüs yolculuğu var, uçak yolculuğu var, alandan otele, otelden stada transferi var, var oğlu var, bir tek sağduyu yok maalesef.
Sayın Özdemiroğlu; Sağlık Bakanı ile yaptığı istişarede ‘Siz özerk bir kurumsunuz siz bilirsiniz’ gibisinden bir yaklaşımda bulunduğunu söylüyor.
Başta Sayın Bakan Koca olmak üzere konunun uzmanları liglerin başlaması ilgili karara onay vermeyerek aslında tehlikenin ne kadar büyük olduğunu sessiz bir çığlık şeklinde hepimize haykırıyorlar.
Bazen bir konuda sessiz kalmak anlayana en büyük cevaptır…
Ne yani; Bilim Kurulu çıkıp ateşle oynuyorsunuz ‘attırın tabutta röveşatayı’ mı deseydi?

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?