USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Söz Teksas'ta

08-04-2020

Teksas Grubunun resmi yayın organı Teksas.Org, kendi YouTube kanalında muhteşem bir işe imza atıyor.

İçerisinde bulunduğumuz sıkıntılı günlerde büyük çoğunluk evlerine hapsolmuşken Teksas.org yetkilileri çok güzel bir fikri hayata geçirdiler.

Site yöneticileri bir Bursa markası haline gelen Teksas’ın tarihini, zaman içinde yaşananları, ilgi çekici olayları, sıkıntıları, komik anıları birinci ağızlardan yani tüm o süreç içerisindeki baş aktörlerinden Söz Teksas’ta Programı ile izleyiciyle buluşturmaya başladılar.

Bu çalışma hem bu sıkıntılı günlerde insanların kafasını dağıtmasına yardımcı olurken hem de Bursaspor ve Türk futbolu için çok önemli bir olgu olan Teksas’a geçmişten günümüze ışık tutuyor.

Aynı zamanda yeni nesil Teksaslılarla eski Teksaslıları buluşturuyor da diyebiliriz.

Bu manada Teksas.ORG yetkililerini yürekten tebrik etmek istiyorum.

Bu çalışmanın sadece Bursasporlularca değil tüm futbolseverler tarafından ilgiyle takip edildiğini ve edilmeye devam edeceğini ilk yayınlanan bölümlere gösterilen ilgiden görebiliyorum.

Bu programda altmışlı yıllarda Teksas’ın kuruluşundan itibaren iki binli yılların ortalarına kadar tribüne emek vermiş Teksaslılar anılarını samimi bir ortamda anlatıyor, anlatmaya da devam edeceği ifade ediliyor.

İLKLER ANLATILIYOR

80’li ve 90’lı yıllardaki tribün kavgaları, sabahlamalar, deplasmanlar, pankartlar, ilk yaptırılan formalar, ilk atkılar, ilk davullar,ilk sopalı pankartlar, ilk meşaleler, ilk sis bombaları, beste çalışmaları, tribün dostlukları, çekilen sıkıntılar,  kısacası tribüne dair her şey tribünün eski neferleri tarafından sansürlenmeden anlatılıyor.

80’li ve 90’lı yıllardaki bol aksiyonlu sabahlamalar (Geceden stat önünde toplanıp İstanbul tribünleriyle edilen kavgalar) Özellikle İnönü, Kadıköy ve Ali Sami Yen yani İstanbul deplasmanlarında yaşanan büyük mücadeleler bunları bizzat yaşayanlar tarafından anlatılırken o günlere yetişemeyen gençler de hem anlatılanları ilgiyle dinliyor ve mensubu oldukları tribünün tarihini daha iyi öğrenme fırsatı buluyorlar.

Amigo Selimler, Çiko İsmetler, Kolsuz Mehmetler, Kro Metinler, bizlerin jenerasyondan İzzetler, Batular, Turşu İbolar şu ana kadar bu yayınlarda hatıralarını paylaşanlar oldu.

Son olarak Bendeniz, Tarkan Öge ve Yener Uzun da dilimiz döndüğünce anılarımızı paylaştık. 

Hem hatıraları hem de o dönemlerde bizimle olan büyük emekler veren eski tribüncüleri mümkün mertebe andık.

Bizden sonra da Teksas.ORG’un bu harika yayınları devam edecek.

Sizlere tavsiyem, hem çok heyecanlı, hem ilginç, hem komik hem de ders niteliğindeki bu belgeselin tüm bölümlerini kaçırmadan izleyin.

Teksas neden “İnadına” olmuş neden “Efsane” olmuş baş aktörlerinden ve canlı şahitlerinden dinleyin.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?