USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Tenhada 1 adam!

15-03-2020

Futbolun temeli futbolcu, hakem ve seyirci üçlüsünden meydana gelen ve biri eksildiğinde dengesi bozulan bir sacayağı…

45 bin kişilik Timsah Arena, dün gece ölü evi gibiydi…

Bu seyircisiz oynama sıkıntısı, Bursaspor’u doğal olarak zora soktu. Yedi düvele nam salmış Bursaspor taraftarının baskısını üstünde hissetmeyen Boluspor, oynayanın ayaklarını titreten tribün gürültüsünden yoksun olmanın avantajıyla Bursa’ya gelmişti. 

Klasmanda düşme hattını belirleyen kırmızıçizginin bir tık üstünde yer alan Yarenler, toplamda 4 galibiyetle en az kazanan ve de 12 beraberlikle en fazla tekleyen takımlarından biri.

Selçuk Şahin’in maçın hemen başında attığı fırsat golü doğru yerde durup doğru vuruşu yapmanın ürünüydü.

Bolu’nun hemen ardından dengeyi sağladığı golün benzerini mahalle maçlarında göremezsiniz! Böyle bir golü yiyen o takımın savunması inanın utançlarından 1 hafta sokağa çıkamazlar!

Yalnız ileri giderken iyi, yalnız geri gelirken kötü olursan, dengesiz bir takım olursun.

Bursaspor’un bu sezon çektiği sıkıntı hep bu dengeyi ayarlayamamaktan

Nitekim geri dönüşte Anıl ile kaptan Selçuk’un taç çizgisi önünde anlaşamayıp topu rakibe kaptırmaları yine affedilmez bir hataydı.

Çünkü Bursaspor defansı jaluzi gibi dizili tam 4 oyuncudan oluşuyor. Arkaya adam kaçırdın mı kaleci Çağlar ile tokalaşma durumuna geliyor!

Bolu’nun beraberlik sayısı da aynen bu çerçevede oldu; Sloven Kidriç, penaltı çizgisi üstünde Çağlar’ı bir sağa bir sola yatırdı uzattığı topu Mustafa Durak’da ağlara mıhladı… İkinci yarıda öyle bir müthiş oyun oldu ki; hani ‘izleyenler seyretmeyenlere anlatsın’ derler ya aynen öyle.

İyi güzel de kimse yoktu ki statta kim neyi nasıl anlatacaktı ki?

Top bir kaleye bir bu kaleye gitti iki kaleci de 3 direk arasında adeta devleşti.

Kırmızı Beyazlı konuk oyuncular Timsah Arena’nın ıssızlığında sanki evlerindeymiş gibi at koşturuyor galibiyeti tartan terazinin kefeleri iki takım içinde bir aşağı bir yukarı basıyordu… 

Şunu bir kez daha kabul edelim ki Bursaspor’u ateşleyen taraftarıymış, onlar olmayınca takım suyu sıkılmış çamaşır gibi buruşuk kaldı.

Yukarıda ‘mahalle maçı’ nitelemesi yaptık ya; devam edelim…

Mahalle takımlarda bile takımın bir kabadayısı olur, maçı koparır götürür, Bursaspor’da hepsi iyi aile çocuğu!

Özetlersek; dün akşam Bursaspor adına stattaki tenhalığın tek başına bir kalabalığı vardı:                             

Kaleci Çağlar Şahin Akbaba…                                                                                                                    Sayısız kurtarışlarıyla ‘Puanı adeta pençeleyen’ Bursaspor’un file bekçisini ayakta alkışlıyorum.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?