USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Zengini tut kaynağı kurut

14-02-2020

Hatırlatmakta yarar var; Adana’da sezonun en ağır yenilgisini (4-1) rakibinden tadan Bursaspor’un konuğu Timsah’ın klasmanda durduğu yere göz dikmiş bir takım.

Hep söylüyoruz; yerinde gözü olanla oynamak zor iştir.

Kazananın kendini bir tık yukarı fırlatacağı kaybedenin ise alta kayacağı çok açık ve net. Birer puana rıza gösterenlerin ise yerinde sayacağını şimdiden söyleyebiliriz. Böyle bir öngörüden yola çıkarsak bu maçın berabere bitmeyeceğini düşünebiliriz.

Devre arası yaptığı flaş transferlerle zaten güçlü olan kadrosunu ve de yedek kulübesini zenginleştiren Adanademirspor müthiş bir hücum hattına sahip. Açık ara ligin en fazla gol atan (38) takımı hüviyetindeki temsilcisi Erzurum’dan sonra yine ligin ayağa isabetli top yapan ikinci ekibi…

Yaşı ilerlemiş olsa da deneyimi/birikimi/yeteneği ile Türk futbolunun gezgin topçularından Erkan Zengin rakibin en büyük silahı. Sağ çaprazdan içeri girip rakip arkasına attığı ince paslarla hücumcuları buluşturan 35 yaşındaki bu futbolcu Suriyeli Aosman ile müthiş bir ikili oluşturdu.

Biri pası atıyor, diğeri de topu 3 direk arasına yolluyor!

Yeni transferlerden Gambialı Dibba tam bir baş ağrısı… Tam tuttum derken cıva gibi avucunun içinden kayıp gidiyor.  

Bursaspor’un ilk kadrosunda yer alan Akınsporlu ‘Poça Mehmet’in oğlu Bursa kökenli Uğur Tütüneker yönetimindeki Adana ekibi iki kenar beki Okan Alkan ve Rasoul’un bindirmeleriyle Volkan Şen ile Erkan Zengin’in sprintleriyle kanatlardan atağa çok çabuk çıkıyor.  

Genelde ikinci yarılarda oyuna giren ara transfer golcü Mehmet Akyüz, Tütüneker’in sıkıştığında başvurduğu adeta bir imdat kolu gibi.

Bursaspor’dan yetişen kaleci Muhammad Şengezer’in önündeki Tayyip Sarnuç -Adil Demirbağ stoper ikilisi yerden iyiler ama hava toplarında zayıflar. Yüksek topların egemen ismi Seleznyov umarız bu zaaftan yararlanır.

İbrahim Üzülmez’in oyuncularır kuvvetle muhtemeldir ki, kendi sahasında oynamanın da avantajıyla oyuna, rakibine yoğun biçimde baskı yaparak başlayacak. Buradaki hedef elbette erken gol bulup rahatlamak ve sonraki dakikalarda daha açık oynayıp, konuk takımın savunmada vereceği boşlukları değerlendirmek olacaktır…

Umarım ve dilerim sevgili hocamız sonuca acele giderken ecele gitme ihtimalini de öğrencilerine hatırlatır.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?