USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Cinnetin sonu cennet

20-01-2020

Maratonun ilk yarısını 4 teknik adamla tamamlayarak rekora koşan Karagümrük, beşinci hocası Bursaspor’un efsane kaptanı Ömer Erdoğan yönetiminde Jorguera, Sobiech, Ndao gibi 3 yeni takviye ile siftah maçına çıkmıştı.  

Kaderin bir oyunu olsa gerek; karşılaşma öncesi oynanan karşılaşmalarda klasmanın 7. Basamağında duran Bursaspor’un üstünde peş peşe sıralanan 6 takımdan Ümraniye dışındaki rakiplerin haftayı kayıplarla kapatması ev sahibi ekip için dün geceki oyun kapıya gelen kaçırılmayacak bir ikram 90 dakikasıydı.

Böylesine bir fırsatın kapıyı açıp içeri buyur edilmesi halinde kazanılacak 3 puan çok puan anlamına gelecekti…

Karşılaşma öncesi zihinlerde yanıt arayan tek bir soru vardı:

İlk devrenin final maçında lider Hatay’ı devirerek taraftarına umut pompalayan Yeşil Beyazlı ekip, ikinci yarının startında Karagümrük karşısına da aynı ruhla çıkıp, bıraktığı yerden mi devam edecekti?

Cevap çok çabuk geldi!

Burak Kapacak’ın asistinde Seleznyov meşin yuvarlağı penaltı noktasında göğsünde yumuşatıp sağ ayağına indirdi, 10. dakikada rakibine öldürücü darbeyi bindirdi.

İbrahim Üzülmez Antalya’daki devre arası kampında ‘baskılı oynayalım, sonuca hemen ulaşalım’ mantığıyla hazırlamış belli ki…

Fakat görünen o ki; Bursaspor takım halinde buna henüz hazır değil. Şöyle ki top ayaktayken hücuma çabuk çıkabilme düşüncesi futbolcuların bilinçaltına yerleşmediğinden, ilk devrede topu rakibe bırakarak(% 31-69) oynadılar…

İşin ilginç tarafı konuk İstanbul temsilcisi de maça bir an önce gol atmak için çıkmıştı. Öyle ki; yüksek temponun getirisiyle art arda tazelenen, peş peşe atılan şutlarla Bursaspor'u bunalttılar.

Nitekim 63’de eski Timsah Jorquera’nın akıl dolu pasında Ndao ile eşitliği yakalayıp buz gibi havada Yeşil Beyaz sevdalılarının iyice canını sıktılar.

Beraberlik sonrası oyun adeta tenis maçına döndü. Top bir o kaleye gidiyor dönüşte öteki kaleyi ziyaret ediyordu. İki takımın kalecisi de adeta ‘Çanakkale Geçilmezi’ oynuyordu!

Bitime 5 dakika kala Timsah Arena tribünleri sahaya iniyor, verdikleri destekle Yeşil Beyazlı oyuncuları resmen arkasından iterek rakip kaleye yolluyordu.

Uzatmada tecrübeli Özer’in ‘al da at’ dercesine uzattığı pası ‘emrin olur ustam’ diyen genç Kubilay attığı golle Bursaspor’u cinnetten cennete uçuruyordu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?