USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

2020 yılının yeni trendleri

16-01-2020


Yeni yılda bu teknolojiler ile gördüklerimi ve emin olduklarımı sizlerle paylaşmaya çalışacağım.
Yeni yılın ilk 'teknoloji ve yeni trendler' yazımda dünyayı ve bizleri nelerin beklediğini başlıklar halinde ve kısa bilgiler ile sizlere sunuyorum.
1. 5G teknolojisi geliyor ve dünya çapında yaygınlaşacak.
2. Bu teknolojiye paralel olarak robot asistanlar yaygınlaşacak. (Garsonlar, sekreterler, hasta bakıcıları, robot güvenlik gibi gibi…)
3. Akıllı filimler ve diziler geliyor, yani seyirci oyuna dahil edilebilecek.
4. Gençleri ve diğer yaş gruplarını da içine alacak yeni oyun sistemleri üretilecek.
5. Akıllı oteller ve akıllı organizasyonlar yapılacak, yani her dilde konferans ve kimseyi görmeden kendi dilinizle otelde her ihtiyacınızı karşılayacak sistemler.
6. Herkesin elindeki cihazlar ile katılabileceği ve eğitime dahil olabileceği eğitim sistemleri yaygınlaşacak. (yani siber üniversiteler, eğitim kurumları vs.)
7. Trafik kazalarında, güvenlik sorunlarında ve doğal felaketlerde güvenlik dronları hayatımıza girecek. (Kazazedeyi hastaneye taşıyabilecek dronlar gibi)
8. İngilizcesini bilmiyorum ama şöyle diyelim, akıllı posta sistemleri ile daha ucuz maliyet ile her türlü tanıtım hizmetleri çok hızlı ve daha güvenli olacak.
9. Kullanmış olduğumuz akıllı telefon cihazları ve bilgisayarlar adeta bir gözlük haline getirilecek ve 360 derece açılı görüntü ile hayatımıza daha da girecek.
10. Sesli arama sistemleri daha da yaygınlaşacak. Yazma dijital ortamda çözümlenecek ve her alanda yazma devri sona erecek...
Evet EKOHABER okuyucuları…
Yukarıda yazmış olduğum birçok maddeyi günlük hayatımızda zaten kullanıyoruz. Çok yakın zamanda bu durum daha da ilerleyecek ve günlük hayatımızın bir parçası olacak.
Yeni gelişimleri ve sistemleri takip edenlerin günlük hayatları daha da kolaylaşacak.
Takip etmeyenler ve uygulamayanlar ne olacak bunu da zaman içinde hep birlikte yaşayacağız ve göreceğiz.
Saygılarımla...

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?