USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Nasıldılar?

30-12-2019

Bursaspor Ligin ilk yarısını geride bırakırken, tecrübeli ve genç isimlerin harmanlandığı kadrodaki oyuncuların performanslarını kısaca değerlendirmek istiyorum.

ÇAĞLAR ŞAHİN AKBABA: Takımın birinci kalecisi konumunda olan 24 yaşındaki Çağlar, ilk yarı itibariyle kadrodaki en başarılı performansı sergileyen isimdi diyebiliriz. Yer tutuşlar ve yan toplarda zaman zaman hatalar yapsa da özellikle birebir pozisyonlardaki başarısı ve refleksleriyle dikkat çekti. Bursaspor’un birçok maçında yeşil beyazlıların en iyi adamı olarak göze çarptı.

ATABAERK DADAKDENİZ: Yirmi yaşındaki genç kaleci daha çok kuıpa maçlarında görev yaptı. Ayaklarını iyi kullanmasıyla tanınan Ataberk görev aldığı süre ve maçlarda başarılıydı. Takım ruhuna sahip olması, formayı sahiplenmesiyle taraftarlar tarafından da çok seviliyor.

ONURCAN PİRİ: Görev aldığı maçlarda riskler aldı ve sonucunda kritik hatalar yaptı. Çok fazla güven vermediği için üçüncü kaleci pozisyonuna düştü. Kalecilik özelliklerinde çok fazla eksiği gözükmese de genel anlamda bu o performansıyla üç direğin önünde yetersiz gözüktü.

ANIL KARAER: Sol ayaklı Anıl takımın tecrübeli isimlerinden. Sezon boyunca da defansın başrol oyuncularındandı. Hırslı ve sert yapısı, bir savunmacı için önemli. Zaman zaman gol araması da kendisi adına artı. Eski takımlarında duran topları da iyi kullandığını hatırlıyoruz. Bursaspor’da da bu konuda bir görev üstlenebilir belki.

CÜNEYT KÖZ: Almanya patentli savunmacı zaman zaman görev aldı. Görev aldığı maçlarda ortalama bir performans çizdi. Topları iyi kullanması ve özellikle attığı uzun toplarla dikkat çekti. Kademe hataları da yapan oyuncu daha çok alternatif olarak görülüyor.

MAMADOU DİARRA: Senegalli hırsı, ileri çıkışları, gol araması en olumlu özellikleri diyebiliriz. Ancak kendisinin defans oyuncusu olduğunu düşünürsek asıl işinde çok fazla güven veren bir performans çizdiğini söyleyemeyiz. Savruk bir görüntü çizdi topu kullanmada da sorunlar yaşadı. Kendini geliştiremezse bu haliyle çok tercih edilen bir isim olmaz.

RÜŞTÜ HANLI: Alt yapı kökenli oyunculardan Rüştü Stoper veya sol bek olarak görev yapıyor. Ligin ilk yarısı boyunca çoğunlukla yedek olarak yer aldı. Çok göze çarpan bir performansı olmadı. Daha fazla süre alabilirse tecrübe kazanıp kendini gösterebilir.

FURKAN EMRE ÜNVER: Genç savunmacı da süre alamayan isimlerden. Onun da gelişime ve tecrübeye ihtiyacı var.

ABDULLAHİ SHEHU: Nijeryalı milli oyuncu sezonun ilk yarısında sağ bek de değerlendirildi. Önceki takımlarında da o mevki de görevler yaptı. Bursaspor’a alınış nedeni de belki oydu; ama joker özellikleri olan bir isim olduğundan daha çok ortada değerlendirilmesi gerektiği görüşü hakim oldu. Bek bölgesine hapsedilmesindense oyun kurulan bölgede olması daha randımanlı olur görüşü şuan öne çıkıyor.

LASMİN LATOVLEVİCİ: Fantastik gollerin adamı Lato, sergilediği performansla mutlu edemedi. Rumen oyuncu savunmada da, hücuma çıktığında da yetersiz kaldı. Tutmakla görevli olduğu rakip oyuncuları iyi marke edemedi, ayağındaki topları da kötü kullandı. Bu performansıyla da istenmeyen adam ilan edildi.

İSMAİL ÇOKÇALIŞ: Sağ bek olmasına rağmen ofansif yönünü çok beğendiğimi söyleyebilirim. Hızı ve bindirmeleri ile rakip takımlar için tehlike oluşturabilecek özelliklere sahip. Asıl işi savunma yönünü biraz daha geliştirmesi gerekiyor. Maçlarda daha fazla süre alması gerektiğini düşünenlerdenim. Özellikle oyunun genişletilmesi gereken anlarda çok faydalı olacaktır.

ONUR ATASAYAR: 24 yaşındaki Onur da artık takımın tecrübeli isimlerinden. Sol bek mevkiinde görev alan oyuncu çok istikrarlı bir görüntü çizemese de ceza alanına gönderdiği toplarla rakipler için tehlike arz etti. İlk geldiğinde de bu özelliği ile dikkat çekmişti. Seleznov tarzı bir golcü oralardayken bunu daha çok yapmalı.

SELÇUK ŞAHİN: 38 Yaşındaki Selçuk Şahin görev aldığı maçlarda sergilediği performansla faydalı olduğu söylenemez. Yaşının getirdiği fiziki düşüş de birçok çok pozisyonda hissedildi.

Tecrübesi ve armayı sahiplenmesiyle sahadan çok kulübede yardımcı antrenör olarak görev yapsa daha iyi olur görüşündeyim.

AYKUT AKGÜN: Ön libero mevkiinde sezon içinde bir çok maçta görev yaptı.

Gösterişli olmayan, risksiz bir oyun tercih etti. Performansıyla zaman zaman eleştirilere de hedef oldu. Kreatif  bir özelliği yok. Yaşı gereği artık gelişim gösteremeyeceğinden iyi çalışıp fizik gücünü koruması gerekiyor.

JANİ ATASANOV: Makedon ön libero bu sene şans bulmaya başladı. Oynadığı maçlarda da ilk yarı boyunca göze çarpan isimlerdendi. Futbol kumaşına sahip olduğu belli. Özellikle topları iyi kullanması önemli bir özelliği. Oynadıkça daha da açılacağını düşünüyorum. Performansıyla  İlk 11’i hak ettiğini gösterdi.

BURAK ALTIPARMAK: Takımın Almanya patentli oyuncularından Burak sezona iyi başladı. Etkili bindirmeleri, dikine oyunu ile takımın hücum gücüne önemli katkı sağlıyordu. Ancak yaşadığı sakatlık O’nu uzun süre takımdan ayırdı. Sahalara döndüğünde ise sezon başındaki formuna ulaşamadı. Hatay maçında attığı golle toparlanma sürecinin hızlanacağı görüşündeyim.

RECEP AYDIN: Orta sahanın merkezinde görev yapan Recep ilk yarıda sergilediği performansla pek tatmin etmedi. Etkili ve sürpriz vuruşlar yapabilen bir oyuncu olduğunu biliyoruz. Bu özelliğini çok az kullandı. Görev yaptığı maçlarda da Bursaaspor’un rakip kaleye gitmesi için kendisinden beklenen katkıyı pek sağlayamadı. İlk yarının vasat isimlerindendi.

ÖZER HURMACI: Kadroda tekniğe, oyun zekasına ve mücadele gücüne sahip olan ender oyunculardan. Çok tecrübeli ve kaliteli bir ayak. Sahip olduğu özellikleri Bursaspor’da şu ana kadar yansıttı diyemeyiz. İstikrarsız bir grafik çizdi. Daha yüksek bir form yüzdesi ile oynayacak Özer Bursaspor’u hedefe taşıyacak kapasiteye sahip.

İGOR: Kadroda yer aldığı için adını yazmak zorunda kaldım. Resmen “Brezilya futboluna tepki olarak doğmuş” desem yeri var. Bir an önce yollar ayrılmalı.

BURAK KAPACAK: İlk yarıda en çok sivrilen isimlerden. Müthiş bir hücum gücü var. Formda olduğunda rakip defansların işi gerçekten çok zor. Bindirmeleri, adam eksiltmeleri, çalımları, ortaları ile defansların dengelerini bozuyor. Biraz savruk olması ve topları iyi kullanaması en büyük eksileri. Zira o kadar mücadelesi bu yüzden bir çok pozisyonda boşa gidiyor. Tüm bunlara rağmen ilk yarıda kaleci Çağlar’la birlikte en faydalı isimdi.

EMİRHAN AYDOĞAN: Orta sahanın merkezinde görev yapan Emirhan sezona iyi başladı. Ancak sonrasında bir düşüş yaşadı. Futbol kumaşı ve kalitesine sahip. Ancak fizik gücünü artırması gerekiyor. Pozisyon üretmede mevkisinden beklenen seviyeye çıkamadı. Bu konuda da kendini geliştirmeli. Kendisinden çok şey bekleniyor.

SEDAT DURSUN: Sezona iyi başlayan altyapı kökenli oyunculardan Sedat, mücadele gücü ile dikkat çekiyor. Tam bir savaşçı görüntüsü veriyor. Topları kullanma konusunda sıkıntısı vardı; ama o alanda da kendini geliştirdiği görülüyor. Kademe anlayışında biraz eksikleri var. Fizik olarak da biraz kilo vermeye ihtiyacı olduğunu düşünüyorum.

RAMAZAN KESKİN: Orta saha pozisyonunda görev yapan Ramazan daha çok alternatif olarak değerlendirildi. Oyunu tutma gereği hissedildiği anlarda sahaya sürüldüğünü gördük. Görev aldığı sürelerde ortalama bir performans çizdi.

MUSA ARAZ: İsviçre çıkışlı futbolcu zaman zaman görev aldı; ama aldığı o görevleri yerine getirdi diyemeyiz. Sergilediği oyunla yetersiz bir görüntü çizdi ve istenmeyen isimlerden biri haline geldi.

ALİ AKMAN: Genç forvet altyapı takımlarında gösterdiği golcülük özelliğinin devamını A takımda da sürdüreceğini gösterdi. Az süre almasına rağmen golcü kimliğine sahip olduğunu hissettirdi. Takipçliği, golü koklaması ve gol vuruşlarıyla “Ben daha fazla oynamalıyım” mesajını verdi. Birebir pozisyonlardaki vuruşlar konusunda kendini geliştirmeli. Fizik olarak da yetersiz kalmamak için güçlendirici çalışmalara ağırlık vermeli.

KUBİLAY KANATSIZKUŞ: Bursaspor’daki en iyi performansına bu sezon ulaştı. Golcülük özellikleri yeterli seviyede hala olmasa da oyunun diğer alanlarında büyük çaba gösteriyor. Rakibi yıpratıyor, top kapıyor, pas dağıtıyor.

İkili mücadelelerde biraz daha fazla ayakta kalması için güçlenmeli. İlk yarıda takıma katkı sağlayan isimlerdendi.

YEVGEN SELEZNOV: Golcülüğü tartışılmaz Ukraynalı, yeteneği ölçüsünde şans bulamadı. O şansı bulduğunda da iyi değerlendirdi. Golü, koklaması ve vuruşlarının yanı sıra pasör özelliği de dikkat çekiyor. Kanatlardan ve göbekten iyi servis alabilirse ligin ikinci yarısında takımın en güçlü silahlarından olacaktır.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?