USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Tasarım kenti Bursa

25-12-2019

Kültürpark var ama içinde ne Kültür var nede park. asfalt, beton, nargile ve okey`den ibaret..

Meydan büyük ihtiyaç.. Meydan diye başlanan projeler, ya AVM ya Recidence oldu.
Fomara Meydanı Toki'den önce 11, Toki'den sonra 22 katlı..
Kent Meydanı 8 katlı..5 üstte 3 altta. Demokrasi, Çekirge, Demirtaş meydanları da var, ama meydan sadece isimlerde. Keşke ve inşallah Soğanlı'ya bir Meydan. Şartları da çok uygun..
Simge yapılarımızın güncel olanları, kentsel dönüşüm ucubeleri.. Klasik ve Meşhur olanları ise gece kondularımız. Gece konan fabrikalarda var, çaktırmadan yapılmış binlerce m2..
Nüfusun yüzde 10'u doğuştan, yüzde 90'nı hissiyattan Bursa'lı.. 81 vilayetten 300 küsur hemşeri derneğimiz var..Seçimlerde kim nereden kaç kişiler duyarız..Yeni akım Suriyeliler..
İstanbul'a ulaşım kara ve denizden 1,5 saat, uçakla 2,5 saat..Havaalanımız biraz uzakta, çünkü Uluslararası.. Uçuş olmasada itibarımız var. OSB'ler, AVM'ler, Stadyum tam merkezde, Şehir Hastanesi dışarda..
Şeftalimiz meşhur.. Meyve suyu tesislerimiz, gazozumuz meşhur, ama cola, sprite daha çok satıyor. Coca-Cola fabrikamız da var.. 15 adet Starbucks şubemiz var. Türkiye'de 407 adet, İtalya'da 1 adet Starbucks.. İtalya'da Espresso varmış. Bizde Türk Kahvesi yokmuymuş... Kızınca, Amerika'yı Starbucks'dan, Fransa'yı Carrefour'dan, Almanya'yı Mercedes'den protesto ediyoruz.. Milliyetçiyiz.
İpek Han'ımız meşhur ama tek İpek Böceği trafikte garibim, çile çekiyor.. Kozadan çıkmadı, çocukluk hayaliydi gerçek oldu. Su kentiyiz ama, şişe suyu içiyoruz.. Sular yerli sahipleri ithal.. Sudan nasibimiz her baskın yağmurda sağı solu çamura bulayan sel..
Termal sular kentiyiz, Biri damarı patlattı..Tesislerin birkısmı ısıtılmış Termal suyu keşfetti.. Yılların Termal otelleri, banyoları 'sular kesik', diyemez ya..
Çekirge'de zıplayan birşey görmedim. 50 yıldır bilirim hep aynı el değmemiş Çekirge..
Altıparmak değişti. Eskiden bahçeli, iki katlıydı. Şimdi korku tüneli. 8 kat binalar kamyon geçse 3 şiddetinde sallanıyor.. Darmstad da değişti.
Şimdi Şamstad.. Geçit geçilmez oldu.. Eskiden buram buram ekmek kokardı, senelerdir eksoz gazı ve lağım kokuyor..
Sayın Kemal Demirel'in çabasına rağmen 40 yıldır, Tren gelmedi.. Ama yer üstünde giden Metro'muz var. Turistler hızlı tren sanıp, biraz yavaş bulmuşlar..Test çalışması dedik.
Yıldırım'a, Osmangazi'ye tepelerden bakıp, gri ve tonlarından dokunmuş halıyı gördünüz mü? ..
Mudanya'ya bakıpta, üzülmeyen var mı?.. Zeytin ağaçlı bahçeler içindeki eski Mudanya evlerini hatırlayan. Yada ılık bir esintiye denk gelebilen.. Şöyle nefes alıpta Oksijen'den genzi yanan kaldı mı?.. Traktörle zor çıkılan dağ tepe nasıl betonlaşmış, denizde ağaçların değil, 8-10 kat binaların yansıması, akıl ötesi.. İmar bir plan ise nasıl bu kadar acımasız olabilir. Gemlik'te şaşıracak bişey kalmadı. Artık Gemliğe doğru çakma gökdelenler ve ithal tomrukları görüyorsun.. Körfez' de Balık derseniz tarihi eser.
4'cü büyük şehir, 3'cü büyük sanayi şehri, 2'ci büyük ihracatçı şehiriz ama Bursaspor küme düştü.. Ülkenin en meşhur kayak tesislerine, dünyanın en uygun kar ve kayak alanına sahibiz ama, pist'ler 3 km. Eğer ulaşabilirsen, Uludağ'a doğru Suriye'lileri göreceksin şaşırma.. Otelleri almalarıda yakındır. O zaman belki yolda yapılır..
Türkiye'nin en modern fuar alanlarından birine sahiptik. Bakımsızlıktan dökülüyor... Turistik Bursa`yız turist, Tarım kenti Bursa'yız çiftçi kalmadı.. Tarih kenti Bursa'yız, kıymeti bilinen eser yok..16. yüzyıldan kalma Galle Han üzerine cadde, 2700 yıllık Antik Kentler üzerine AVM'ler, caddeler, apartmanlar, 2500 yıllık surların altına ocak, üstüne dilek tahtası yapmışız. Binlerce yıllık zenginliğimiz Kios, Daskyleion ad Mare gibi pek çok antik kent, 14 antik Liman harap edilmiş, son kalıntıları ile can çekişen Kapanca, kondu sayfiyecilere emanet, 700 yıllık Osmanlı eserleri, ucube yapılar arasında saklı. Araki tarihten bir ışık bulasın., Adeta Turist istemiyoruz da söylemeye utanıyoruz. Yıllardır 2. en yüksek katma değeri ve vergiyi üreten, ama en az yatırımı alan şehiriz..
Avrupa kenti Bursa'yız!!!! Buna yorumum yok...
Zaten yakında Uzay kenti, Gökmenler kenti olacağız, Avrupa ne ki..
Seviyoruz seni Bursa, yazık ki şovun bolda, icraatta şansın yok.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?