USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Avrupa'nın başkentinde Türk sanat ve edebiyatı

13-12-2019

Şiir dinletisi, bendir ile solo şarkılar ve fotoğraf sergisinin yer aldığı faaliyete, Haecht caddesinin kalbinde yer alan Pi-Anno ev sahipliği yapıyor. 

Etkinlik kapsamında; 

Kısa süre bir önce Belçika ve Hollanda’da Felemenkçe şiir kitabı yayınlanan Nerkiz Şahin, güne şiir dinletisiyle katılıyor. Bir çok sosyal faaliyete de öncülük eden Nerkiz Şahin, daha önce Türkçe olarak yayınlanan ve çeşitli dillere çevrilen kendi şiirlerini, yanısıra Yüksel Çilingir’e ait şiirleri seslendirecek. 

Etkinliğin bir diğer bacağını Ülkü Dursun oluşturuyor. Uzman psikolog olarak Belçika’da gerçekleştirdiği sosyal faaliyetlerle tanınan, müzik alanında ise konserlerinin yanısıra albümünün hazırlıklarını sürdüren Ülkü Dursun, güne bendiriyle farklı dillerde şarkıları seslendirerek katılıyor. 

“Kadrajda İstasyonlar” temalı fotoğraf sergisi, benim bir bölümü Akrostiş dergisinde yayınlanan siyah beyaz fotoğraflarından oluşuyor. Tren yolculuklarının, ilgili mekan ve insanların hikayelerini anlatan fotoğraflar, daha önce Anvers istasyonunda önemli yazarların ve sanatçıların da katıldığı lansmanda sergilendi. 

Aynı gün, birlikte gerçekleştirdiğimiz şiir ve müzik videolarının da gösterilmesi planlanıyor.

Schaerbeek Belediye Meclisi'nde uzun yıllar başkan yardımcısı olarak topluma hizmet veren Sait Köse, bu etkinliğe sahibi bulunduğu Pi-Anno’da ev sahipliği yapıyor. Sait Köse, sosyal sorumluluk projeleri ve kültürel etkinliklere verdiği desteklerle biliniyor ve bu alanda yeni bir döneme imza atmaya hazırlanıyor.

Detaylar:

Şiir dinletisi: Nerkiz Şahin

Bendir ve vokal: Ülkü Dursun

Fotoğraf sergisi: Yüksel Çilingir

Yer: Pianno, Chaussée de Haecht 99, 1030 Bruxelles

Zaman: 14 Aralık 2019, 15:00-19:00

Brüksel'e yolu düşen dostları bekleriz...

Sevgiyle kalın.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?