USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Gülmek mi lazım ağlamak mı?

11-12-2019

Bu zaaflardan birincisi; yeteri kadar oynamak! Nedendir bilinmez; Bursaspor kazandığı maçlarda ‘yeteri kadar’ oynuyor. Sanki sermayeden yiyecek. Defolardan ikincisi; haftalardır görüldüğü gibi bu takım tahrip olmadan tahrik olmuyor!

Mesela 3 farklı geriye düştüğü son Giresun maçında son çeyrekte akıllar başa gelince iki golde geldi ama kalan süre skoru çevirmeye yetmedi. Peki; tam 75 dakika kenar yönetim ile sahadaki Yeşil Beyazlı kramponlar neredeydi? İşte bu iki noktada mesele Yalçın Koşukavak’ın omuzlarında…                                                                           Sevgili hocamız öğrencilerinin skor tabelasına bakmalarını mı yasaklar, yoksa başladığınız gibi bitireceksiniz diye direktif ki verir bilemem ama Bursaspor’un öne geçmesi durumunda frene basması tedirgin ediyor insanları…

Nasıl ki; geriye düştüğü oyunda sonradan gazlamasının mest ettiği gibi…

Bu takım koca bir kentin, büyük bir camianın sonuçta hepimizin takımı.

Kötü bir şeyi dile getireyim istemem. Ama haftalardır olduğu gibi kazanılan ya da kaybedilen maçlardaki oyunları hatırladıkça iyi şeyler de söylemek mümkün değil. 3-2’lik yenilgiyle sonuçlanan Giresun maçı sonrası sorumlularının yorumlarına bakıyorum da şaşırıyorum! ‘Rakipler de kaybetti, makas açılmadı’ diyerek Bursaspor’un puan cetvelindeki yerini gösteriyorlar… Yani sözü ‘Timsah hiç olmazsa hâlâ yaşıyor’ demeğe getiriyorlar. Tabi kendi sahasında tek farklı yenilgiye neredeyse sevinecek kadar bir hayat nasıl hayatsa?

Ne diyeceğiz şimdi?

Biz yenildik ama Erzurum ile Ümraniye’de kaybetti, Karagümrük de tekledi’ mi? Bize ne onlardan, sen kendine bak!

Geçen sezon elde kâğıt/kalem o ne yaptı, şu ne yaptı diye hesap/kitap yaparak düşmedik mi?

Gülmek mi lazım ağlamak mı?

Neyse… Bu bizim değil takımı ve tribünleri bu duruma muhtaç hale getirenlerin problemi.

Evet; “çok büyük camiadır” Bursaspor… Lâkin dünya ne büyükler gördü ki, iskambil kağıdından kuleler gibi yıkıldılar. 
Güvenmeyin Bursaspor tarihine... O, can simidi değil; sadece iftihar etmek için var. Çünkü hayat geriye doğru anlaşılsa da ileriye doğru yaşanmak zorunda. 
Bugün de bir tarih yazıyor Bursaspor.

Maalesef kırık kalem, berbat cümlelerle…
Ve nasıl bitireceği de belli değil. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?