USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

CAN PARÇALARI

01-12-2019

Bursaspor camiası olarak aldığımız kaza haberiyle güne moralsiz başladık.

Bursaspor aşkıyla çok zor şartlarda yollara dökülen taraftarların geçirdiği kaza hepimizi üzerken, can kaybı olmaması tek teselliydi. Hepsine geçmiş olsun.

Taraftar ve deplasman konusuna hafta içi değineceğimi belirterek maça geçmek istiyorum.

Burak Altıparmak’ın takıma katılışı hücum gücümüzü artırır diye umut ederken, Özer’in de geldiği günden beri en iyi oyunu sergiliyor olması galibiyet inancımı maçın ilk bölümlerinde artırdı.

Buna ilaveten Burak Kapacak’ın formunu devam ettirmesi de Timsah’ın hücum gücünü üst seviyede tutuyordu. Kapacak haftalardır gerçekten muhteşem performans sergiliyor. Aman nazar değmesin diyelim.

Maçın başından itibaren önde basan, arayan Bursaspor’du.

Yani istediğimiz Bursaspor sahadaydı da diyebiliriz.

Buna karşın aksayan yönler de yok değildi.

Selçuk Şahin, İgor ve Lato bu anlamda göze batan isimlerdi.

Emirhan dururken Selçuk oynamaz bu takımda. Ali Akman İgor'un yaptığı neyi yapamaz mesela merak ediyorum?

Üçü de görev yerlerinde etkisizdiler.

Topları kötü kullanan Selçuk ve yetersiz fizik gücü ve oyunuyla İgor bu halleriyle  ilk 11’i hak etmiyor.

Lato’ya gelince bu oyuncuya zamanında kim “Sen bek oyna” dediyse büyük yanlış yapmış.

Adam kaçırma, kademe hatası, çevre kontrolsüzlüğü her şey onda.

Hücuma  çıktığında ceza sahasına rakibin dengesini bozacak  ters toplar atabiliyor. Bu yönünü beğeniyorum; ama defansta yani asıl görev yerinde cidden çok kötü.

 Bursaspor’un ilk yarıdaki oyun anlayışı istediğimiz gibiydi dedik; ancak skor artmayınca Adanaspor ikinci yarıda silkindi ve maçı kazanabilecekleri hamleler yaptı.

Yeşil beyazlıların risk almasıyla daha çok alan bulan ev sahibi ekip etkili akınlar geliştirdi. Ancak kötü tercihler yapan turuncu beyazlı oyuncular fırsatı tepince sahneye günün kahramanı Özer Hurmacı çıktı ve noktayı koydu.

Her iki Burak ve Özer Timsah adına etkili isimlerdi.

Bursaspor’da böyle birkaç futbolcu gününde olduğunda bir şekilde galibiyete ulaşmayı başarır. Uzun zamandır olursa kaleci ve en fazla bir isim gününde oluyordu. Adana maçı bu anlamda da farklıydı.

Süper Lig’e dönüş yolunda çok önemli bir galibiyet alan sahadaki Can parçaları, yollarda onlar için hayatlarını tehlikeye atan can parçalarına gollerden sonra tribüne koşarak çok güzel bir hediye verdiler ve geçen haftaki kırgınlıkları unutturdular.

Hepsinin yüreğine emeğine sağlık.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?