USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

3 puanın şifresi sabır

04-11-2019

Timsah gibi transferde son gün tahtasını açtırabilenkomşu ekip alel acele yaptığı 10 takviyeden 9 haftalık süreçte sadece ikisinden yararlanabildi…

Futbolculuk döneminde Beşiktaş ve Bursasporformalarıyla şampiyonluk yaşamış Ali Tandoğan’ınteknik patronluğundaki toplamda 16 puanlı Balıkesirspor evinde kral ama deplasmandan yana dertli. Dışarıdaki 4 maçında bir beraberliğin dışında hiç gülerek evine dönemeyen Kırmızı Beyazlılar iç sahada toplama oynama yüzdesi ile rakiplerine açık ara üstünlük kurarken, deplasmanlarda topu ev sahibine bırakıp kontralarla karşı kaleye gitmeyi benimseyen bir ekip.

4-5-1 düzeni ile sahaya yayılan Tandoğan’ın takımındadikkat çeken oyuncuların başında 19 yaşındaki Rahmi Anıl Başaran geliyor. 4 golle takımının en skoreroyuncusu olan Anıl’ın henüz hiçbir yaş kategorisinde milli formayı terletmemiş olması da ilginç bir detay!

Ülkemizde ender rastlanır biçimde 3 Hırvat oyuncuyu kadrosunda barındıran Balkes, kalesini Vukovic’eteslim ederken, defansın belkemiği Mırsiç ile 10 numara pozisyonunda oynayan Glumac’tan oluşan bu üçlü kale-stoper-orta sahada aynı hat üstünde önlü/arkalı oynuyor.

Balıkesirspor’un ligdeki seyir defterine baktığımızda savunmanın, rakiplerin hızlı ataklarında dengesiz yakalanma sıkıntısı ve araya atılan paslarda zaafıolduğunu görüyoruz. Defanstaki kırılganlığın baş sebebi, yeterli çabukluğa sahip olamayan futbolcular.

Bu açıdan 4’lü savunmanın risk faktörünü artırdığı çok net ve açık. Ayrıca gol pozisyonu üretmekte de zorlanıyor Kırmızı Beyazlı ekip.

Tipik bir sistem ekibi görünümündeki Balıkesir karşısında Bursaspor’un en büyük kozu her zaman olduğu gibi yine vefakar ve de cefakar taraftarı olacak. Ayrıca böylesine disiplinli bir oyun tarzına sahip olan rakipler karşısında galibiyet şifresi bitiş düdüğüne kadarkonstantrasyonu kaybetmemek gerek.

Sözün özü şu:

Bu gece Timsah Arena’nın hem tribünlerinde hem de sahasında 90 dakika sabır şart…

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?