USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

O-la-maz-dı oldu işte!

30-10-2019

TFF 1. Lig’in 8 haftasındaki Osmanlıspor maçı öncesi yönetim tarafından teknik direktör olarak Karagümrük’ün başına getirilen oyuncu-kaptan Erkan Zengin futbol sahalarında ender rastlanır bir işleve imza attı…

Geçmişte kısa süreçli benzer örnekleri yaşansa da Türk futbolunda bir ilkti bu olay!

Doğal olarak konuya kafa yoranlar arasında ‘neden olmasın’ diyen otoriteler de var, ‘o-la-maz’ şeklinde karşı çıkıp itiraz edenler de…

Normal bir gelişme olarak görebilsek de mantığa pek sığmayan garipsenecek bir ayrıntıya dikkat çekelim:

Erkan Zengin kendini ilk 11’de sahaya sürdü, iki gol attı ve maç bitmeden (alkışlatmak amacıyla iddiaları var) kendini oyundan çıkardı!

Keza son Adanademirspor maçında olduğu gibi kenara gelip kulübeye değişecek oyuncular için talimatlar verdi ve bundan sonra da vermeye devam edecek.

Konuya itirazların temelinde TFF’nin ‘Teknik adamlık çalışma talimat ve statüsü’ yatıyor.

Nitekim 9. maddede ‘Hiç kimse ilgili takımın statüsüne uygun kategorideki teknik adam lisansı, TFF’ye tescil edilmiş sözleşmesi olmaksızın, bir futbol  takımını fiilen müsabakaya hazırlayamaz, yönetemez ve yönlendiremez’ deniyor ve talimat şöyle noktalanıyor:

‘Bu fıkra hükümlerini ihlal eden kişiler 1 yıl hak mahrumiyeti cezası alır.’  

Buyurun buradan yakın!

Yukarıda altını çizdiğimiz gibi geçmişteki benzer örnekleri de hatırlatalım yeri gelmişken…

Mesela; 2011-12 sezonunda Yusuf Şimşek Turgutuspor’a oyuncu-antrenör olarak imza atmıştı. Sezon boyunca kendini sadece 1 kez ilk 11’de oynatan Şimşek 7 defa da oyuna sonradan dâhil olmuştu…

Keza Aykut Kocaman’da öyle… Bitime 7 hafta kala kaptan-oyuncu olarak görev yaptığı İstanbulspor’da hocalığa soyunan efsane futbolcu tarihe geçen bir olaya da imza atmıştı.

İlk yarısı 1-0 Trabzonspor’un üstünlüğü ile kapanan maçın ikinci devresinde forma giyen Kocaman hat-trick yaparak takımının 5-1’lik galibiyetinde söz sahibi olurken 200. golüne de ulaşmayı başarmıştı.

IFAB’ın yürürlüğe soktuğu talimata dayanarak yaşanması çok mümkün bir varsayımla noktalayalım…

Diyelim ki; Erkan Zengin maç devam ederken kırmızı kartla oyun dışı kaldı. Soyunma odasına mı gidecek, yoksa kulübeye mi yönelecek?

Bir sonraki maç cezalı olduğu için tribüne mi çıkacak yoksa kulübede mi oturacak?

Böyle bir durumda ayıkla pirincin taşını!

 

 

 

 

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?