USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Usta çırağına karşı

25-10-2019

Maçlarını Esenyurtta’ki 7500 kişilik stadında oynayan 24.1 yaş ortalamalı İstanbul temsilcisi mütevazı ve genç bir kadroya sahip. 3-5-2 formatında sahaya dizilen klasmanda Timsah’ın bir adım gerisinde duran Sarı Siyahlı ekibin Bursaspor’a benzer en büyük özelliği topla rakibinden fazla haşır-neşir olması…

Son Adana deplasmanında rakibine karşı 61-39 yüzdesiyle müthiş bir üstünlük kuran İstanbulspor çok rahat pozisyona giren ve karşı kaleyi çok sayıda şutla yoklamayı benimseyen oyunculardan kurulu.

Merkez orta sahada 10 numara pozisyonda oynayan Bosnalı Cajic 5 golle takımının en skorer oyuncu durumunda… Fenerbahçe’den kiralık İranlı Allahyar’ın kanattan taşıdığı topları buluşturduğu 5 asistli İbrahim ile forvette ikili oynayan Etopya asıllı Diouf cıva gibi tam tuttuğunuz anda elinizden kayıveren bir stile sahip… Otoritelerin geleceğin yıldız adayı gözüyle baktığı orta sahacı Eslen ile savunmada görev yapan İnegöl alt yapısından yetişen Ali Aytemur rakipte dikkat çeken isimler.

8 maçlık süreçte ligin beraberliği olmayan tek takımı Bursaspor’a karşın İstanbulspor 5 beraberlikle bu ligin en fazla tekleyen ekibi…

4-2-3-1 sistemi ile oyuna başlayan skora ve de oyunun gidişatına göre Seleznyov’u oyuna atarak 4-4-2’ye dönen Bursaspor rakipten daha çok topa sahip olmayı benimseyen bir anlayışa sahip.

Kaybedilen Altay maçını 61-39 topla oynama yüzdesiyle kapatan Yeşil Beyazlılar iki dakikada bulduğu iki golle son anda kazandığı son Ümraniye karşılaşmasını da 58-42 yüzdesiyle bitirdi.

Anlatmak istediğimiz o ki; hücum ağırlıklı oynayan Timsah’ın bu nedenle az top kaybı yapması, topu kaptırması halinde defansta çok çabuk organize olması şart.

Saha içinden çıkıp iki takımın kulübelerine baktığımızda çok renkli ve o denli de şaşırtıcı bir fotoğraf çıkıyor karşımıza!

İstanbulspor’da teknik direktör koltuğunda oturan ve TFF 1. Lig’in en genç antrenörü konumundaki 35 yaşındaki Tamer Avcı mesleğe ilk adımını Yalçın Koşukavak’ın yanında atmış. İstanbulspor’da Koşukavak ile 114 resmi maça çıkan genç teknik adam geçen sezon da Gazişehir’de hocasının ekibinde (8 maç) yer almış…

Demek istediğimiz şu ki; İstanbulspor-Bursaspor karşılaşmasında bir maçın ötesinde ‘usta-çırak kapışmasına’ da tanık olacağız…

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?