USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

O zaman ne olacak?

22-10-2019

Geçtiğimiz hafta TSYD ( Türkiye Spor Yazarları Derneği) Toplantısı için Serkan Yetişmişoğlu, Mehmet Ali Ekmekçi ve Adnan Batır ile birlikte İstanbul’daydık.

Mesleki konuların konuşulduğu toplantıda Anadolu’daki spor yazarları arasında katılım gösteren sadece biz Bursa ekibiydik.

TSYD Başkanı Oğuz Tongsir olmak üzere bir çok duayen meslek büyüğü ve günümüzde aktif olan isimler bizlere yoğun ilgi gösterdiler.

Tabii ki hepsi Bursaspor’u sordular. İyi takip ettiklerini de gördük; ama kaçırdıkları ayrıntı var mı öğrenmek istediler.

Hemen hepsinin ortak sorularından biri “Bu sene çıkar mısınız, çıkarsanız mali sıkıntı sizi tekrar kötü bir noktaya getirir mi?” şeklindeydi.

Çok da doğru bir soruydu. Hatta Bursa’da çok dillendirmediğimiz bir perspektifteydi.

Çünkü bizler bu sene bir an önce çıkalım modundayız. Çünkü Bu sene Bursaspor tekrar Süper Lig’e dönemezse çok daha büyük bir girdap içine düşeceğini biliyoruz.

Ama bir yandan da Süper Lig’e geri döndüğümüzde her şeyin sütliman olmayacağını, mevcut mali tablo ile tekrar sportif anlamda bir başarısızlık yaşayabileceğimizi hesaplayıp planlama yapmamız gerekiyor.

Yönetim alacakların bir çoğunu mayıs ayına öteledi. Hatta özellikle futbolcu alacaklarında ikna için rakam artırarak mayıs ayına kaydırdığı bilgileri var.

Yani Süper Lig’e çıkıldığında da dağ gibi bir borç tablosu bizleri bekliyor.

İşte bu yüzden tabi ki ilk etapta  takımı tekrar ait olduğu yere döndürmek için elimizden geleni yapmalıyız; ama bir yandan da sonrasını da düşünmeliyiz.

Özellikle yönetim kurulu düşünmeli tabi ki. Bu işin altından kalkabilirler mi, kalkamazlar mı en iyi kendileri bilir.

Ona göre de doğru bir yol ve hareket tarzı belirlerler umarım.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?