USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Yüzümüz güldü

30-09-2019

Bursasporlular çokça cefa çekerken çok az sefa sürer. Bu hafta sonu ise yeşil beyaz sevdalılarının yüzünü güldüren sonuçlarla geçti. Futbol takımının Erzurumspor galibiyeti ve tarihindeki ilk Süper Lig maçında basketbol takımının Bursa derbisinde basketbolun dev takımı Tofaş’ı yenmesi hepimizi mutlu etti.

Önce Erzurumspor maçından başlayalım.

Karşılaşmanın değerlendirmesini maç yazımda yapmıştım.

Alınan üç puan hedefe giden yolda çok önemliydi.

ARTIK BİR ŞEYLER YAPILMALI

Bu maçta yaşanan bir başka güzel hadiseden bahsetmek istiyorum.

Maç öncesi Bursaspor Kongre üyesi ve iyi bir Bursaspor taraftarı dostum İbrahim Başol’un sosyal medya hesabından paylaştığı şu mesaj, sürekli dile getirdiğim bir gerçeği tekrardan yansıtıyordu.

Şöyle diyordu mesajında sevgili İbrahim...“Yeni nesli Bursasporlu yapmasına yapalım ama galiba buna önce özel okullardan başlamak lazım. Osmangazi ve Yıldırım ilçesindeki birçok öğrenci zaten aileleri sayesinde bu konuda şanslı; ama Nilüfer ve özel okullarda durum çok farklı. Bugün Balat’ta okullarında kurs gören öğrenciler ile spor yapmaya gelen öğrenciler vardı. Teneffüse çıktıklarında neredeyse yarısına yakınının üzerinde Fenerbahçe ve Galatasaray forması vardı”

Evet gerçekten’de Nilüfer ilçesinde durum böyle.

Özel okullarda okuyan öğrenciler arasında Bursasporluluk oranı çok düşük. “Bu oranın artırılması için etkinlikler düzenlenmeli çocuklar mutlaka maçlara getirilmeli” diye bıkmadan vurguluyorum.

Çünkü çok büyük bir tehlike var. Şehir büyüyor. Eğer bu konuda bir şeyler yapılmazsa yarın öbür gün şehirdeki Bursasporlu oranı çok daha düşecek.

20-25 sene sonra Bursa’da 7-8 milyon İstanbul sevdalısına karşı 200-300 bin Bursasporlu kalmak ister miyiz?

Eğer bunu istemiyorsak bu konuda bir şeyler yapmaya başlamalıyız.

Bunları tekrardan düşünürken Metin Hoca öğrencilerini gördüm tribünde.

Evet Metin Yüksek’ten bahsediyorum İnegöl ‘de bulunan Vehbi Koç İlköğretim Okulu'nda öğretmenlik yapıyor Metin öğretmen.

Sınıfındaki çocukları Bursasporlu yapmak için elinden geleni yapıyor. Erzurumspor maçına da bir otobüs miniği doldurup getirmiş. O çocuklar tribünlerin coşkusuna ortak olup ne kadar güzel eğlendiler ve en önemlisi Bursasporluluk gönüllerine stada gelmeleriyle iyice işledi.

İşte O Metin Hoca ve O’nun bu yaptığı herkese örnek olmalı.

Bursa’daki okullardan ve özellikle özel okullardan çocuklar maçlara getirilmeli.

Bunu kulüp yapmalı çünkü her okulda Metin öğretmenlerimiz yok maalesef.

Kulüp bunu geleceğe yatırım olarak düşünmeli.

Geleceğin taraftarları ancak stada getirilerek kazandırılır.

Bu şu ana kadar çok ihmal edildi; ama artık her maç olmak kaydıyla yapılmalı.

Her maç bu şekilde bin çocuk stada getirilse bu önümüzdeki on yıllarda yüzbinlerce fazladan Bursasporlunun var olması demek olur.

BASKETBOLDA TARİHİ GÜN

Bursasporlular adına bir diğer ve aslında tarihi bir gelişme ise basketbolda yaşandı.

Bursaspor basketbol takımı tarihinde ilk kez çıktığı Süper Lig maçında şampiyonluk apoletleri bulunan Türk basketbolunun dev takımı Tofaş’ı yenmeyi başardı.

Biz nüfus kağıdı eskiler için enteresan bir maçtı.

Zira basketbolu Tofaş’la sevmiştik, Tofaş’la şampiyonluklar yaşamıştık. Tofaş için mücadeleler vermiştik. Ama bu kez ‘aslında ilk kez’ Tofaş’ın kaybetmesini istiyorduk.

Dediğim gibi enteresan bir duyguydu. Bursaspor kazandı bizler de mutlu olduk.

Yeşil beyazlı camianın yüzü  basketbolda da güldü.

Yaklaşık 4 yıl önce Çekirge Spor salonunda başlayan yürüyüş Süper Lig’e uzandı.

Zaten Bursaspor adının her alanda ait olduğu yer Süper Lig’tir.

Avrupa’ya da ulaşacaktır mutlaka.

İlk günden beri içeride dışarıda destek veren taraftarlara, antrenörlere, basketbolculara ve ‘başarılı bir yöneticilik nasıl yapılır’ı herkese gösteren ve takımın bu günlere gelmesinde en büyük pay sahibi Sezer Sezgin’e sonsuz teşekkürler.

Bursaspor markasına çok büyük değer kattılar.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?