USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Çapınızı bilin beyler!

04-09-2019

Duygusal milletiz. Empati yapmayı beceremiyoruz. Bu yüzden tepkilerimiz kimi zaman orantısız, bazen haksızlık boyutuna ulaşıyor.
Ertuğrul Ersoy’un Bursaspor’dan ayrılışı sırasında da yaşadık bunu.
Dün “Bursa’nın çocuğu” diye övgüler yağdırdıkları Ertuğrul’u çirkin ve seviyesiz yorumlarla hedefe koymaya çalışan bir kitle var. Özellikle sosyal medyada yoğunlaştı bu garip tipler.

Neymiş?

Kaptanı olduğu batan gemiyi terk etmiş! Doğup büyüdüğü filizlendiği toprakları kaçarcasına terk-i diyar eylemiş… Bursaspor’a olan vefa borcunu henüz ödememiş…
Ertuğrul kaçıp gitmedi ki Bursaspor’dan? Eski hocası Paul Le Guen yeni takımı Le Havre’ye istedi, o da hayatının kararını verdi...

Günahı, sevabı ona ait.
Üstelik 750 bir Euro alacağını silip üstüne 750 bin Euro’da bonservis getirip toplamda kulübüne 1.5 milyon Euro’luk katkıda bulundu…

Eğer doğruysa Başkan Mesut Mestan garanti sübabını da koymuş sözleşmeye. Ertuğrul’un Türkiye’den bir başka kulübe kiralanması veya satılması halinde, Bursaspor’a belirli bir bedel tazminat ödenecek. 
Söyleyin tanrı aşkına.

Bu koşullarda Ertuğrul’un transferine karşı çıkmak, genç bir oyuncunun hayallerini söndürmek iki tarafa da ihanet değil miydi? 
Hayatında lisanslı forma almamış, maça nasıl bedava girerim diye kapı kapı dolaşmış, sosyal medyada iki kelimeyi bir araya getiremeyen insanlar mı belirleyecek kimin nereye gideceğini?

Azıcık çapınızı bilin!
Porto altyapıdan yetiştirdiği oyuncular değerini bulunca çatır çatır satıyor.
Ajax futbolcu fabrikası kurmuş, seri üretim yapıyor. 
Yusuf Yazıcı ile bizim Zeki Çelik’in top koşturduğu Lille ya da Le Havre gibi kulüpler Türkiye ve dengi ülkelerdeki genç yıldızları bünyesine katıp, yüksek bedellerle satarak taşeronluk görevi üstleniyor.
Yakından tanıdığım ve de çok sevdiğim yeni ufuklara yelken açan Ertuğrul Ersoy kardeşime okursa naçizane tavsiyelerim olacak.

Zor iştir, doğup büyüdüğün coğrafyanın dışına ilk kez çıkıyorsan. Uyum sağlamak, adapte olmak, sana ters gelen kuralları kabullenmek kolay değil.
Sen sen ol, buradaki alışkanlıklarını gittiğin yere taşıma. Fransız yemeklerini dene, en kısa sürede dil öğren, çevrenle sosyalleş, yeni dostlar edin.
Sakın Arda Turan’ı örnek alma! Dar çevrede yaşama. Türklerin dışında arkadaş edin, ilişkilerini geliştir.
Kafan rahat, huzurun yerinde olursa, hem Bursa kentini, hem ülkeni daha başarıyla temsil edersin.
Gidişin kimileri için üzücü olabilir.

Ama zamansız ve haksız değil
Sağlam karakterin, futbol dışındaki erdemlerin, bıraktığın izler, gençlere ilham verecektir emin ol.
Ayağına taş değmesin, yolun düz olsun kardeşim!

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?