USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Önemli galibiyet

02-09-2019

İş bilmez veya kötü niyetli başkanlar, yöneticilerin marifetiyle alt liglerde mücadele etmek zorunda kalan Bursaspor ve Eskişehirspor Yeni Eskişehir Atatürk Stadı’nda karşı karşıya geldi.

Eskişehir’in yeni stadına biz de ilk defa geldik. Şehir merkezi ile arası bizim stat kadar diyebiliriz. Mimarisi ise son yıllarda yapılan klasik tip stadlardan. Öne çıkan bir özelliği yok. Ama eski stadlarını düşünürsek onlar adına çok güzel tabi ki.

Karşılaşmaya baktığımızda Teknik direktör Yalçın Koşukavak yenilerden Kaleci Çağlar Şahin Akbaba’ya görev vermişti. Yani tercihini tecrübeden yana kullanmıştı diyebiliriz.

Sağ kanatta da Recep Aydın’a formayı teslim etmişti; ancak bu oyuncu sakatlanması nedeniyle 20 dakika oyunda kalabildi ve yerini genç Ali Akman’a bıraktı.

Maçın ilk yarısı ev sahibi ekibin bariz üstünlüğü ile geçti.

Kırmızı siyahlılar gerek göbekten gerekse kanatlardan Bursaspor kalesine kolaylıkla inebildiler.

Timsah ilk yarı orta sahayı tamamen rakibe bırakırken kademe, pas, adam kaçırma ve müdahale hataları ile “Gelin bize gol atın” oyunu oynadı.

İlk devre Kubillay’ın etkisiz vuruşu dışında Eskişehir kalesine doğru kafamızı çeviremedik desek daha net anlatmış oluruz.

Sedat Dursun ve Kaleci Çağlar maçın rakibin karşısında adeta duvar gibi dikildiler.

Özellikle Sedat’a nazar değmesin. Gerçekten çok iyi bir performans gösterdi.

İkinci yarıda ise Bursaspor biraz daha derli topluydu ve rakibin üzerine gidebiliyordu. Ancak Eskişehirspor’da gol arayışlarına pek hız kesmeden devam etti. Ancak bu gol arayışlarında başarılı olan Bursaspor oldu.

Hızlı bir oyuncu olan İsmail Çokçalış’ın rakipten kaparak havalandırdığı topu Kubilay  kaleye gönderdi. 

Kubilay gerek asist gerek golleriyle  skora direkt katkılarına devam ediyor.

Golün ardından Eskişehirspor gol arayışlarına devam etti; ancak sahneye fantastik gollerin adamı Latovlevici çıktı ve yine jeneriklik gollerine bir yenisini ekledi ve yine gözlerimizin pasını sildi.

Bursaspor iyi oynamadığı bir maçı kazanmayı başardı ki bu da hedefe giden yolda önemlidir.

Timsah deplasmandan 2-0lık skorla döndü; ama maçın kahramanları defansın göbeğinde Sedat Dursun ve kaleci Çağlar’dı .

Bu yüzden skora bakıp rahavete kapılmamak lazım.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?