USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Baba topçu şart

02-08-2019

Ancak öncelikle hurdalık haline gelen futbolcu malzemesini ıslah etmek ve onları Bursaspor'un tarihsel çizgisine çekmek‚ yenilenme hareketinin ilk kilometre taşı olmalıydı.

Revizyonu hocaya bırakmak yerine onun eline tutuşturulacak temizlik listesi daha işe yararlı olup en azından yeni teknik adamı 'önüne geleni süpürüyor' zannından kurtarır bir yöntem oluşurdu...

Kapı önüne konan adamların kulüp bulamamaları durumunda geri dönüp yönetime 'gönderin gitsin' raporu veren bir teknik adamla çalışmak zorunda kalışını bir düşünün!

İstenmeyenle/istemeyeni ya da oynayacakla/oynatacak olanı karşı karşıya getiren böyle bir ortamdan nasıl sağlıklı bir çalışma ürünü ortaya çıkar ki?    

Ali Ay başkanlığındaki yönetimler görev süreçlerinde Paul Le Guen ve Samet Aybaba’yı takımın başına getirerek ‘Onlar her şeyi halleder’ diye düşüncesiyle büyük bir yanılgı içine düştüler ve sonunda takımı da düşürdüler…

Çünkü sahada iş yapacak kalitede futbolcun yoksa‚ onların başına hangi yetenekte teknik direktör getirirseniz getirin sonu hüsrandan öteye bir şey olmaz!

Uzun yıllar Türkiye'nin hatırı sayılır teknik oyuncularını bünyesinde barındıran Bursaspor şimdilerde adam olarak en fakir dönemini yaşamaktadır. Bursaspor gibi taraftarı sürekli kulübün içinde geleni gideni gözleyen takımların sürekli mayalanıp kabarması gerek. Yıllardır izlediğin bir adam 'alleme-i cihan olsa' tribündeki adamı sıkar, gün gelir bıkar. Eski gidecek, yeni gelecek, formalar değişecek…

Bir futbolcu giydiği formanın içine sadece bedenini sokuyorsa, renk aşkını gönlünden, beyninden siliyorsa, meşin yuvarlağı sadece para için kovalıyorsa takım ruhunu kaybetmiş demektir.

2010'daki şampiyonluk sezonunda 'takım ruhu' olan Bursaspor, başta takipçisi F.Bahçe olmak üzere parası olan diğer büyükleri yerle bir etmedi mi?

Eğer Bursaspor PTT 1. Lig’de hedef peşinde koşmayı amaçlıyorsa, başarıyı tatmış, deneyimi ve birikimiyle takımda kılavuz görevine soyunacak en azından 'üç-dört baba futbolcu' takıma katmak zorunda.

Artık bu camia 'Alt liglerden genci/yaşlısı toplama topçularla geleceğin takımını kuruyoruz' masallarını dinlemek istemiyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?