USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Fikstür ne söylüyor?

20-07-2019

Futbolda fikstür faktörünün belirlenen hedefe giden yolda ancak yüzde 10 oranında belirleyici olabileceğini düşünen biri olarak Bursaspor’un ligdeki yol haritasına bakarak bugünkü konumu itibarıyla sezon sonuna yönelik bir çıkarım yapmak kehanet olur.

Geçen sezon ilk santrayı Başakşehir’in Fatih Terim Stadı’nda yapan Timsah yeni maratona yine İstanbul’da start verip Atatürk Olimpiyat’ta Karagümrük ile PTT’ye ‘vira bismillah’ diyecek.

Fikstüre göre Adanaspor’un peşine takılacak olan Timsah güney temsilcisinin oynadığı rakiple bir sonraki hafta karşılaşacak.

Bursaspor’un ilk 6 haftalık süreçte kader ortaklığı yaptığı Akhisar ve Erzurum ile karşılaşması yine geçen sezon Süper Lig yolunda direkten dönen Osmanlı ile Adanademir gibi iddialı rakiplerle kapışması kılıçların erken çekileceği anlamına geliyor.

Şöyle ki; özellikle hedefi büyük takımlar için ilk haftalar tehlikeli bir geçiş dönemi içerir. Geniş çaplı transferler üzerine inşa edilen takım iskeletlerinde taşların yerine oturması zaman alabilir…

Şüphesiz bu ihtimal Bursaspor’a çok yakın duruyor. Zira görünen o ki; Timsah’ın omurga ve çatısında çok büyük bir tadilat olacak…

Ligin ilk yarısında 9 deplasman mesaisine çıkacak olan Yeşil Beyazlı ekibin maratona Süper Lig hedefiyle girmeyi planladıkları anlaşılan Erzurum, Akhisar, Ümraniye ve Hatay’ı 35 bin taraftarı eşliğinde Timsah Arena’da konuk etmek avantaj olabilir…

Her ne kadar yeni yapılan statlar ağır iklim koşullarında rahatlama sağladıysa da, Erzurum deplasmanının bahara rastlaması da Bursaspor açısından lehte önemli bir ayrıntı. Bu kente kışta gidip buzlu zeminde patinaj yapmakta var!

Keza bunun tersi ilkbahar sonuna doğru boğucu sıcak ve yüksek oranda nemli havaların egemen olduğu Adana ve Hatay deplasmanlarının zamanlaması da çok uygun. Güneye nisan/mayıs aylarında inip ‘Fin Hamamı’na girmekte var!

Şüphesiz bütün bunlar kâğıt üstü öngörüleri…

Önemli olan yeşil zemin üstünde neler olacağı?

Bursaspor bugüne kadar bizlere neler göstermedi ki!

Neler olacağını da bekleyip göreceğiz…

                                                                               

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?