USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Ayna Dergisi

16-07-2019
Yine bir vesile ile Almanya'ya gitmiştim.
Spiegel diye ağlayan 3 yaşlarındaki kız çocuğuna, annesi çantasından çıkardığı makyaj aynasını verince kelimenin de anlamını öğrenmiş olmuştum.
Sonra da dünyaca tanınan DER SPIEGEL dergisinin adının ayna manasına geldiğini fark ettim.
Çok da hoşuma gitmişti. Bir anlamda ayna, tarife gerek duyulmayan bir nesne.
Ama her şeyden önemlisi de yansıtma anlamını ifade ediyor.
2001 yılında faaliyetlerine başladığımız NOSAB'da 2006 yılına gelindiğinde harika işler yapmış ve bunu ülkemizdeki diğer organize sanayi bölgelerine de yansıtmak istemiştik.
Altyapı çalışmaları esnasında çekmiş olduğumuz zorlukları diğer OSB'lerin çekmesini istemiyorduk ve yaptığımız işleri bütün OSB'ler ile bir anlamda görsel olarak da paylaşmak istiyorduk.
2006 yılında ilk sayısını çıkartarak başlamış olduğumuz AYNA dergimiz ticari amaç gütmediği için adını Türkçeye transfer etmekte bir mahsur görmedik. Dergimiz bir taraftan da halkla ilişkiler organımız haline gelmişti.
Daha sonra AYNA'yı ülkemizdeki bütün organize sanayi bölgelerine göndererek ilk kez dergi çıkartan OSB unvanını almamızı sağlamış ve diğer OSB'lerin de dergi çıkartması ile ayna yansımaya başlamıştı bile.
Dergi vasıtası ile çok sayıda OSB ile iletişime geçerek karşılıklı bilgi alışverişinde bulunduk. Çünkü bildiklerimizi anlatmaya, bilmediklerimizi de öğrenir olmaya başlamıştık.
Derken 2011 yılında AYNA dergisinin 17. sayısını çıkartmış olduk.
Daha sonra dergimizin formatını değiştirmeyi düşünürken iş yoğunluğundan dolayı uzun süre ara vermiş ve çıkartamamıştık.
NOSAB'da yeni dönem başkanımız Erol Gülmez ve yönetimi tekrar AYNA dergisini çıkartmaya karar verdiler.
Bundan sonra hem ekonomi hem de OSB'ler ile ilgili gelişmeleri, yorumları, düşünceleri…
Yeşil OSB olma yolunda ilerleyen çevreci ve aynı zamanda dijital OSB olmanın mücadelesini veren bölgemizden en yeni haberleri...
NOSAB VE NİLSİAD'ın faaliyetlerini, gelişmeleri ve tüm sanayinin problemlerini yazabilen bir dergiye yeniden 'merhaba' diyoruz.
Dergimiz bütün Türkiye'deki sanayicilerin, işadamların, profesyonellerin ve çalışanlarımızın her türlü görüşüne açıktır.
Dergimiz, ülkemize hayırlı ve de uğurlu olsun.
Saygılarımla
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?