USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Formalar nasıl?

13-07-2019

Bursaspor forma ve kamp- antrenman ürünleri tanıtımı Timsah Arena’da gerçekleştirilirken, Başkan Mesut Mestan sanırım transfer tahtasını açma yoğunluğundan olsa gerek yeni sezon lansmanına katılmadı. 

Neyse tahtayı açıp gerekli transferleri yapsın da önemli değil. 

Organizasyon başlangıcında “Misafir olduğumuz ligden ait olduğumuz Süper Lige dönüş yürüyüşümüzde giyeceğimiz formaları tanıtacağız” vurgusu çok önemliydi ve büyük alkış aldı. Camianın hedefe ulaşmak için inanması ve motive olması çok önemli. 

Tanıtılan ürünlere değinecek olursak en baştan ifade edeyim. Yeni sezon formalarını ve antrenman ürünlerini genel anlamda başarılı buldum. 

Hem tasarımları hem de bazı modellerde yeşil rengin canlı bir tonda uygulanması benim hoşuma gitti.

Keşke her modelde aynı ve canlı yeşil ton kullanılsaydı. Neyse ileride o da olur diye umut ediyorum

Sadece benim değil, tanıtıma katılan taraftarların ve sosyal medya hesaplarında görüşlerini paylaşan Bursasporluların büyük çoğunluğu yeni sezon forma ve antrenman ürünlerini beğendiklerini ifade ettiler. Fiyatların da geçen seneye göre uygun olması artı bir avantajdı.

Arma aşkıyla, kulübe destek olmak için forma almak gerekir tabi ki; ama daha fazla satılabilmesi için model ve renkler de güzel olacak. 

Bu sezon bu büyük ölçüde başarılmış.

Yalnız şunu da vurgulamadan geçmeyelim.

Bu forma tasarımları tamamen eski yönetimin çalışmalarının sonucu.

Onur Özselek, Malzemeci Bülent Kozan ve reklam pazarlama ekibi bu konuda büyük bir emek verdiler.

Madem ürünler beğenildi.  Tabi ki emek verenleri unutmamak gerekiyor.

Giderayak güzel bir iş yapmışlar. Haklarını teslim edelim.

Bir tebrik de Erarslan’a…

Geçtiğimiz dönem kulübe Bursaspor tırını kazandıran Erarslan, ayağının tozuyla bu kez bir çırpıda kulübe 400 bin liraya yakın bir meblağ para kazandırdı.

Şöyle ki...  Kappa ile anlaşan eski yönetim, takımın küme düşmesi halinde akademi liglerinde oynayan takımların giyecekleri ürünleri para ile satın alacaklarına dair maddeyi imzalamıştı.

Bu madde de Bursaspor’a 400 bin lira kadar bir ek külfet getiriyordu. Bunu iki gün önce öğrenen Ahmet Erarslan çalışmalara başladı. 

Timsah Arena’daki lansman öncesi benim yanımda Kappa yöneticilerinden Murat Koç’tan bu konuda ricada bulundu. Orada “sonra konuşuruz” şeklinde cevapla karşılaşan Eraslan bu kez zekice bir hareketle sahneye çıkarak Kappa yöneticisi Murat Koç’u sahneye davet edip yüzlerce taraftar ve canlı yayında söz istedi. 

Teknik Direktör Yalçın Koşukavak’tan da bu konuda yardım alan Eraslan, istediğini de almayı başardı ve Bursaspor’un kasasından fazladan 400 bin TL çıkmasını önlemiş oldu.

Başkan ve yöneticileri eleştirmekten bıkmış biri olarak -Bazıları olumsuz eleştiri yapmayı sevdiğimizi sanıyor- kulübe katkı sağlayan bir yönetici görünce sizlerle paylaşmak istedim.

Yeni sezon ürünlerine dönecek olursak. Son yılların en beğenilen modelleri oldukları konusunda çoğunluk hemfikir. Tabi ki bunun anlam kazanması için satış rakamları önemli.

En az 15 bin satmaktan falan bahsediliyor. 45 bin kişilik stadı olan bir kulüp, o kulübün 3 milyon nüfuslu şehri için komik bir rakam. Birçok taraftarın 3-5 forma aldığı da düşünülürse koca şehirde toplamda 7-8 bin kişi ancak forma alıyor demek ki! 

Bu şehir en az 100 bin forma satmalı. Aslında 250-300 bin satabilmeli ya neyse. 

Bu biraz alışkanlık meselesi diye düşünüyorum. Taraftara her sene yeni forma alma alışkanlığı kazandırılmalı.

3-5 hatta 10 yıllık formalarla stada gelenleri görüyoruz. Kulübün böylesine paraya ihtiyacı olduğu bir dönemde bu hiçbir Bursaspor taraftarına yakışmaz.

AVM’lerde satılan tişörtlerle aynı fiyata sahip Bursapor forması bu sezon yok satmalı.

Taraftarın rolü zor günlerde takıma sahip çıkmaktır. 

Şikeden yargılanan bir İstanbul kulübün taraftarlarının kulüplerine destek olmak için mağazalarını doldurup rekor alışverişler yaptığını hatırlayalım. 

Bursasporlular da kulüplerine bu şekilde destek olabilmeliler. 

Tabi ki müşterinin ayağına gitmek de şart. Bu konuda çalışma olduğu da kulağıma geldi.

Kapalıçarşı doğu girişine Bursastore standı konması planlandığını öğrendim. 

Ne kadar çok yerde olursa satışa olumlu yansır. 

Özellikle Arap turistler forma alamaya çok meraklı. Onların da yoğun olduğu yerlerde olmak önemli.

Lansman organizasyonunun başında ifade edildiği gibi. "Süper Lig’e dönüş yürüyüşünde giyilen formalar" olması dileğiyle….

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?