USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Uyan artık Bursa!

12-07-2019

Dernek Başkanı Cengiz Kaya’yı yakından tanırım Türk futbolunun ekran sahibi yayıncı kuruluşun Marmara Bölge temsilcisidir. Ve de en önemlisi ölümüne müthiş bir Yeşil Beyaz sevdalısı kardeştir.

Helal olsun, örnek olsun…

Alınan forma sayısal olarak belki küçük bir rakam ama ‘Damlaya damlaya göl olur’ atasözü boşuna mı söylemiş? Nasıl ki kartopu yuvarlana yuvarlana çığa dönüşüyorsa dilerim ve umarım NİLBİAD’ın kıvılcımı giderek ateş topuna dönüşür…

Bir anekdotla devam edelim…

Merhum İbrahim Yazıcı döneminde Bursaspor’un geleceği adına proje üretmeye akıl yoran yöneticilerden biri olan İlhan Uslu ile yaptığımız sohbetlerde , ‘Forma reklamı için kapısını çaldığımız Bursalı şirketler bırakın yüz yüze görüşmeyi telefonumuza bile çıkmıyorlar!’ diye sitem ederdi.

Şampiyon bir takımın, bir sonraki sezonu göğüs reklamından yoksun tamamlama ayıbına ortak olan, ama attığında ‘Bursaspor canımız’ diye mangalda kül bırakmayan o zihniyetin artık kıpırdanma zamanı gelmedi mi?

Ülke olarak ekonomik bazda dar bir geçitten geçtiğimiz gerçek. Ancak sanayisi ve ticari potansiyeli ile parmakla gösterilen bir kentin, vergi rekortmeni kurumlarının, konu Bursaspor olduğunda telefon fişini bile çekmeleri ne acı?

Mesela otomotiv sektörü…

Krizi salvolarla savuşturup, sıkıntıyı her durumda asgariye indirmeyi başaran sektör…

Örnek mi, işte Beşiktaş

Yıllardır sponsoru TOYOTA’nın reklamını göğsüne asıyor.

Tofaş FIAT, Oyak RENAULT ve Karsan PEUGEOT…

Bursa’nın 3 devi ama Bursaspor’a katkıda 3’ü de cüce!

Maddi katkı yıllardır sıfır!

Türk sanayisinin gözbebeği, ülkedeki otomobil üretiminin neredeyse yüzde 70’den fazlasını elinde tutan 3 büyük fabrikasını barındıran bir kentin, Bursaspor’u taşıyamaması ne yaman bir çelişki?

Biraz üzerine yoğunlaştığında sosyologları ve ekonomistleri bile ters köşeye yatıracak bu vakayı açıklamak için tek bir örnek yeter.

FIAT otomobillerinin takımı olan Juventus, Şampiyonlar Ligi Şampiyonluğu’na oynayabilecek gücü bulurken…

Bursaspor’a kuruş yok! 

Bu kuruluşların yetkilileri fabrika bahçelerine Yeşil Beyaz bayrak asarak veya 300-500 kale arkası kombineyi işçilerine dağıtarak Bursaspor’a katkı yaptıklarına inanıyor ve de vicdanlarını rahatlatıyorlarsa ona bir sözümüz yok!

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?