USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Divanın tükenişi!

28-06-2019

Bir konuşmacının kürsüden tam karşısında oturan Başkan İdris Sevinç’in gözlerinin içine bakarak yönelttiği eleştirileri iyi okuma gerek.

Kavurucu güneşin tam göbeğinde oturan yılların siyasetçisi cemiyetçisi sevgili dostum Sevinç’in kendisine ve ekibine yöneltilen suçlamaları sadece terini silerek sessizce dinlemesine bir divan kurulu üyesi olarak üzüldüm.

Bursaspor Genel Kurul üyeliğinden, belirlenen kriterlere uygun isimler arasından oluşan Divan Kurulu, kulübün en üst düzey danışma organı konumundadır. Büyük kulüplerde olduğu gibi yaptırım gücü bulunmamasına karşın, önünde ceket iliklenecek saygın bir kimliğe sahiptir. Resmi olmasa da bu kurulun sözü dinlenir, gerektiğinde de sazı çalınır. Argo deyim ile 'racon kesme' yetkisine sahiptir.

Ne var ki, bu oluşum kuruluşundan bugüne değin, seçim dönemleri başkan adaylarının listelerini bir noter görüntüsü altında onaylamanın dışında hiçbir olumlu eyleme imza atmamıştır!

Öyle ki; göreve gelen onca yönetimden hiçbiri tarafından ne bir talebi rağbet görmüş, ne de olumlu/olumsuz hiçbir görüşü ciddiye alınıp karşılık bulmamıştır.

Hatta divanla arası iyi olan uyum içinde çalışan bir Bursaspor başkanı da olmamıştır!

Bunun getirisi olarak da kuruluş aşamasında Bursaspor'un akil adamlarından oluşması hedeflenen 'Divan Kurulu' bugün itibarıyla 'İhtiyarlar Heyeti' konumuna gelerek iflas etmiştir.

Bu sorunun temelinde kanımızca 'Divan Kuruluna' üye olma kriterleri yatmaktadır. Önce eş dost ricasıyla, ya da yönetime yakın olan taraftar derneklerinin, grup liderlerinin referansı ile bin bir zorlukla kulübe üye olacaksın sonra çeyrek asra yakın bekleyip divana üye olmaya hak kazanacaksın!

Divandaki büyüklerimize Allah uzun ömürler versin sözümüz onlara değil, divanın oluşumuna ve de işlerliğine...

Demek istediğimiz o ki; hayatla alışverişin neredeyse tamamen bitmişken, pek çok özelliğini yitirmişken, elindeki gücün, imkânların, heyecanın kaybolmuşken, sözün ve etkin kalmamışken, düşünüp, üretme yeteneğin yok olmuşken Divan Kurulu üyesi olsan ne olur olmasan ne olur?

Halen tanıdığım çeşitli nedenlerle kulübe ileri yaşlarda üye olmuş yüreği Bursaspor sevdası ile çarpan, kulübün geleceği adına projelere kafa yoran, aktif, çalışkan, üretken öyle kongre üyeleri var ki... Hesaplarına göre '65-75' yaş aralığında divan üyesi olacaklar!

Kardeşim! Belli bir sürecin ardından adamı en verimli, istekli, heyecanlı döneminde yapsana divan üyesi... Ülkemizde 40 yaşında Cumhurbaşkanı seçilebilirsin ama bu yaşta Bursaspor Kulübü Divan Kurulu üyesi asla olamazsın!

Elin kulübü 1 milyon üye hayali ile yanıp tutuşurken, Bursaspor sevgisi ve hizmet aşkıyla dolu insanların önünü açın, şu yasakçı kuralları kaldırın!

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?