USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Aksiyon filmi gibi!

21-06-2019

Başkanlık koltuğunda artık saatleri kalan Ali Ay’ın parasını bir an önce alabilmek adına yaptıklarını hayretler içinde izliyoruz.

Hem futbolcu satabilmek hem de kulübün gelirlerine temlik koyabilmek için yöneticilere türlü baskılar yapan Ali Ay, yöneticilerin peşine kulüpten bir görevli takıp imza yetkisi almak için kapı kapı defter dolaştırdı.

Yetmedi tatilde olanların ayağına kadar o defteri gönderdi.

Ali Ay’ın bu ısrarlı çabalarının ardından bir kısım yönetici yetki verirken Sezer Sezgin, Görkem Akbaş, Onur Özselek ile yedek yönetimden gelen Tevfik Yılmaz “hayır” dedi.  Hayrettin Gülgüler ise de temlik konmasına “evet” futbolcu satışına “hayır” dedi.

Bu konuda uzun süre kulüpte mesai harcayan ve özellikle temlik detaylarını öğrenince de adeta çılgına dönen Denetleme Kurlu üyesi Serdar Güllülü kapı kapı dolaştırılan imza defterinin peşine düştü. Sonrasında da Özlüce’ye adeta kamp kurdu. Hatta bir ara Güllülü’nün kulüpte gördüğü bazı yöneticilere “Hiç utanmıyor musunuz” diyerek tepki gösterdiğini öğrendim.

Denetleme kurulu üyeleri daha sonra temliklerle ilgili kararları kamuoyu ile paylaşıp açıklama yaptılar.  

Bu arada kulübün kararların fotokopisini ısrarlara rağmen vermediğini ilave etmek istiyorum.

Denetleme Kurulunun açıklamasına göre Ali Ay’ın yönetim kurulundan aldığı temliklerle ilgili yetkilerin kongre günü delegelerin oyları ile iptal edilebileceği yönündeydi ve bu yönde de çağrı yapılıyordu.

Denetleme Kurulu’nun bu açıklaması da herkesin yüreğine su serpiyordu.

Tabii ki kongre üyeleri bu konuda üzerine düşeni yapıp, kulüplerini bu tezgaha karşı koruyacaklarını düşünerek bunu söylüyorum.

Bu arada yaşanan gelişmeler üzerine taraftarların da sabrı taştı.

İki ayrı grup halinde Özlüce’ye giden taraftarlar Ali Ay’a sert uyarılarda bulunarak futbolcu satışı ve temliklerle ilgili karaları geri almasını söylediler.

Önce Ali Ay’a muhalif olan taraftarlar İbrahim Yazıcı Tesisleri’ne giderek tepki verdi.

Sonrasında ise son seçimde Ali Ay’ı destekleyen bazı tribün liderleri de Özlüce’ye giderek Ali Ay’a çok sert ifadelerle kararlarını geri alması yönünde baskı yaptılar.

Bu yaşananlardan kısa süre sonra ise Ali Ay’ın açıklaması geldi.

Ay açıklamasında “futbolcu satmayacağını” ifade ederken temliklerle ilgili ise “normal bir hamle olduğunu; kulübe bu konuda yardımcı olacağını” ifade ediyordu.

İnsanları yine aptal yerine koyuyordu anlayacağınız!

Kongrenin iptal kararını engellemek için yumuşatma taktiğiydi bu açıklama da.

Kimse yemedi tabi ki.

Ayrıca açıkça “Tamam ben satmıyorum. Siz satın ben parayı alayım” diyordu.

Temlik koymuşsun arkadaş Sen satmasan ne olacak? Satandan alacaksın işte parasını.

Hem madem satmayacaktın bir haftadır neden kendini yırttın?

Milleti aptal mı zannediyorsunuz?

BEŞİKTAŞ’IN BU KEZ ÇEKLERİ ORHANGAZİ’DEN DÖNDÜ

Üstelik topçu satmayacaktın da Umut Meraş için Beşiktaş’ın bugün gönderdiği çekleri nasıl açıklayacaksın?

Ki o çekler de ‘Beşiktaş’ın son anda transferi yeni başkanla yapma kararı almasıyla’ Teksas İl Sınırı Orhangazi’den döndü.

Bu da günün gülümseten tek detayıydı. Siyah beyazlı kulübün bu kez de çekleri Orhangazi'den dönüyordu.

Özetle kongreye kısa süre kala Ali Ay ve akıl hocalarının bu atağı, Denetleme Kurulu ve taraftarların kademeye girmesiyle şimdilik savuşturuldu.

Tabii ki tehlikeyi tamamen savuşturmak kongre üyelerine kaldı.

MESTAN VE YAZICI CEPHESİNDE NELER OLUYOR?

Bu arada tek başkan adayı Mesut Mestan da çalışmalarına devam ediyor. Mestan çekileceği dedikodularını da kesin olarak reddediyor. Ben de açıkçası olağanüstü bir gelişme olmazsa Mestan’ın seçime gireceğini düşünüyorum.

Aday olması yönünde ikna edilmeye çalışılan Hayri Yazıcı cephesinde ise Yazıcı’nın adaylık için yönetici kaynağı şartı sıkıntı teşkil ediyor.

Zira bu kaynağı oluşturmak için kendisi pek topa girmiyor ve kendisini başkanlık için ikna etmek isteyenlerden bekliyor.

Yani onların yöneticilerden para istemelerini bekliyor. Bu da açıkçası işleri tıkanma noktasına getiriyor.

Çünkü yönetici adayları muhatap olarak Hayri Yazıcı’yı görmek istiyor.

Yarın akşama kadar Hayri Yazıcı’nın da durumu netleşir; ama bana sorarsanız adaylık ihtimalini bu şartlarda düşük görüyorum

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?