USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Tarihe geçtiniz!

27-05-2019

Şampiyonluk yazıları yazan parmaklarımın bir gün yine düşme yazısı yazacağı hiç aklıma gelmemişti.

Bursasporlular şu an kan ağlıyor.

Nasıl ağlamayalım ki?

56 yıllık çınar, şampiyon kulüp göz göre göre küme düştü, düşürüldü.

Peki bu felaketi nasıl ve neden yaşadık? 

Hemen söyleyeyim.

Çünkü Bursaspor’un bu kez mücadele ettiği rakipleri çok güçlüydü ve başa çıkılacak gibi değildi.

Hepsi de üzerlerine düşeni fazlasıyla yaptılar ve Bursaspor’u her alanda yenip küme düşürdüler.

Timsah’ın mücadele ettiği o 17 ekiple başa çıkması imkansızdı.

Tek tek ele alırsak neden küme düştüğümüzü daha net anlatabiliriz. 

İşte Bursaspor’un küme düşmesine neden olan o zorlu rakipler…

1-“Bursaspor küçük olsun bizim olsun” kafasıyla yardım etmeyen ya da göstermelik yardımlar yapan “Bursaspor’u iyi yönetecek değil, bizim iyi yönetebileceğimiz piyon bir başkan olsun” zihniyetiyle ‘iki sene küme düşmemeye oynatan başarısız birini’ tekrar aday olmaya ikna eden, kongre üyelerini yönlendiren, baskı yapan ve Ali Ay’ın seçilmesini sağlayan kentin sözde ileri gelenleri, BTSO, siyasiler, sözde duayen bazı eski başkanlar.

2-Futboldan da, futbolu yönetmekten de anlamayan, çevresine de anlamayanları toplayan, hatalarından asla ders almayan, inatçı, iş bilmez, pasif, sözlerini tutmayan, para verdi diye kendini kulübün sahibi sanan, o verdiği paradan kat be kat fazla kulübü zarara sokan, marka değerini yerle bir eden, yüzbinlerce insanı üzmeyi umursamayan bir başkan ve onu perde arkasından yönetenler.

3-O başkanın altında yöneticilik yapan, kulüp küme düşerken, zarara uğratılırken, kalıcı gelir kaynakları satılırken veya başkan tarafından el konurken kısacası her alanda yapılan yanlışlara sessiz kalarak, gidişatı öylece izleyen yani görevini yapmayan yönetim kurulu.

4- İki pas yapamayan, topa vuramayan, aslında ‘futbolculukları tartışılması’ gereken yeteneksiz, paragöz, ruhsuz, karaktersiz oyuncu grubu.

5-Transferi her nedense (!) mutlaka kendi yapmak isteyen, takıntıları, eski kafalılığı, ciddiyetsizliği ile haftalar boyu devam eden gidişata tedbir almayan, tehlikeyi göremeyen, uyarıları dinlemeyen teknik direktör.

6- O teknik direktörün yerine gelen yetersiz, motivasyonsuz, pasif, korkak bir başka teknik direktör

7-Bursaspor’a hizmet etmek için değil, kendilerine ve birilerine hizmet için görev yapan, kulüp yanlış yönetilip zarara uğratılırken, takım göz göre göre küme düşmeye doğru yol alırken susan, konuşanları da susturmaya çalışan kukla Divan Başkanlık Kurulu

8-Takıma zerre fayda sağlamadan giden paragöz, asalak eski futbolcular ve kan emici menajerleri.

9- Abartıldıkça abartılan; ancak bugüne kadar tek bir ‘gerçek yıldız’ yetiştiremeyen, vasat veya vasat altı oyuncular çıkarabilen Vakıfköy’deki yetersiz altyapı hocaları ve liyakata göre değil de hatır gönül için onları görevlendirenler.

10-Patron tetikçiliği yaparak Ali Ay’ın seçilmesi için borazancılık yapan, bunun yanı sıra gazetecilikten sapıp, başka işlere merak saran,  kulübün sportif alanını dizayn etmeye çalışan ve bunda da başarılı olan bazı medya mensupları.

11-Asıl görevi tribünlerdeki yönetmek olan; ancak kulübü, kongreleri, kulüp üyelerini yönetmeye kalkan, yönetime, teknik kadroya, personele kadar her işe müdahale eden ve en önemlisi Ali Ay’a bugüne kadar destek olan tribünlerdeki söz sahibi bazı taraftarlar ve bu yanlışlara rağmen onların arkasından gidenler.

12-Ali Ay’la olan kişisel muhabbetlerini, ondan ve kulüpten beklentilerini Bursaspor’un çıkarlarını önüne koyan ve bu yüzden başarısızlığın görmezden gelen, görüp uyaranlara da tepki gösteren bazı kongre üyeleri.

13-Herhangi bir çıkar ve beklentisi olamayan; ama yanlış değerlendirmelerle takımı iki yıldır küme düşmemeye oynatan Ali Ay’a son seçimde tekrar oy veren ve seçilmesinde pay sahibi olan diğer kongre üyeleri.

14-Bursa’da yaşayıp,Bursa’da kazanıp Bursaspor’a destek olmayan İstanbul hayranı, başta iş adamları olmak üzere herkes.

15-İbrahim Yazıcı sonrası tüm başkanlar, yöneticiler, profesyoneller.

16-Stadı taşıyan, Atatürk stadını yıkan, “korkmayın borçlanın stat gelirleri var” diyerek sonun başlangıcını hazırlayan eski belediye başkanı.

17-Bursaspor kulübünün boynunu siyasetin karşısında eğdirenler, siyasetin esiri yapanlar, siyasetin güdümüne sokarak kulübün duruşunu ve taraftarların birlikteliğini bozanlar.

Evet Bursaspor ligde aslında diğer 17 kulüple değil, bu 17 rakiple mücadele etti, maçları bu rakiplerle yaptı. 

Golleri de hep bu rakiplerden yedi!

Kiminin az, kiminin çok; ama bu gelinen bu noktada mutlaka payları var.

Şampiyon Bursaspor’u, koca çınarı devirdiler.

Hepsi tarihe geçti. Bunu başarmak için ellerinden geleni yaptılar ! 

Bu başarılarını kesinlikle taçlandırmaları gerekiyor.

Bunun için yapmaları gereken de yazı fotoğrafımda görülüyor !

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?