USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

İyi ki varsınız

29-04-2019

Şu an en önemli gündemimiz takımı ligde tutmak olmalı; ancak yaşanan gelişmeler de ertelenip sonra konuşulacak gibi değil. O yüzden biraz bahsetmek zorundayım.

Ligde kalma savaşı verdiğimiz şu günlerde bu savaşı en çok vermesi gereken Başkan Ali Ay’ın bu savaş yerine daha çok parasını kurtarma savaşı verdiğini kamuoyu öğrenmişti.

Başkan Ay, Dereçavuş ve Yunuseli’deki Bursaspor mülklerini kulübe verdiği paralara karşılık üzerine almıştı bunun sebebini de “Talip çıkmadı ben aldım” diye açıklamıştı.

GÖSTERMELİK İHALE DUYURUSU

Kulüp internet sitesi ve iki gazetede ihaleden 'sadece 4  gün önce' duyurulan bir satıştan kimin haberi olup talip olmasını bekliyorlardı açıkçası merak ediyorum!

Hiç mi ihale duyurusu görmedik! İhaleye katılım daveti böyle mi yapılır?

“Dostlar alışverişte görsün” şeklinde bir duyuru ve sonrasında “Talip çıkmadı” denerek başkana geçen Bursaspor’un gayrimenkulleri!

Bu iki arsanın değeri toplam da 26 milyon 500 bin TL şeklinde açıklandı.

ARSALARIN GERÇEK DEĞERİ ORTAYA ÇIKTI

Bu durumu ortaya çıkaran Denetleme Kurulu üyeleri, hemen bağımsız bir eksper tutarak iki arazinin değerlemesini yaptırdılar.

Üstelik o bağımsız eksperin ücretini de kulübe de ödetmeyip ceplerinden karşıladılar.

Peki o bağımsız değerleme sonucu ne çıktı? Onu da ifade edeyim.

Dereçavuş’taki yeri Başkan Ali Ay 11 milyon 500 bin TL olarak değerlendirip üzerine almış; ancak Denetleme Kurulunun götürdüğü eksper o arazinin değerini 15 milyon 500 bin TL olarak belirlemiş. Yani arada 4 milyon TL Başkan Ay lehine eksik değerleme ortaya çıkmış.

Yunuseli’ndeki mülkü ise Başkan Ali Ay 15 milyon TL olarak kabul etmiş; ancak değerleme sonucunda orasının 12 milyon 850 bin TL değerinde olduğu ortaya çıkmış. Orada ise Başkan Ali Ay aleyhine 2 milyon 150 bin TL’lik bir fark var.

İki arazinin toplamı bazında karşılaştırma yapıldığında ise

Başkan Ali Ay’ın bu iki mülkü 1 milyon 825 bin TL daha ucuza aldığı anlaşıldı.

Başkan iki araziyi toplamda 26 milyon 500 bine üzerine geçirmişti; ancak arazilerin gerçek değerinin 28 bin 325 olduğu ortaya çıktı.

DENETLEME KURULUNUN ÇAĞRISI İŞE YARADI.

Bu rakamları kamuoyu ile paylaşan Denetleme Kurulu kulübe çağrı yaparak aradaki 1 milyon 825 TL’lik farkın da Başkan Ali Ay’ın alacağından düşülmesi gerektiğini ifade etti.

Kulüp de bu çağrıya duyarsız kalmadı ve Denetleme Kurulunun raporu doğrultusunda 1 milyon 825 bin TL’nin daha kulübe kazandırılacağını resmi siteden duyurdu.

Kulübün gerekeni yapması da önemli ve güzel bir gelişmeydi tabi ki.

Bağımsız Denetleme Kurulu şu an camiada doğru işleyen tek mekanizma diyebiliriz.

Bakar mısınız hem olayı öğrenip kamuoyu ile paylaşıyorlar hem de ceplerinden para harcayıp arazilerin gerçek değerini ortaya çıkarıp kulübü yaklaşık 2 milyon TL zarardan kurtarıyorlar.

DİVAN BAŞKANLIK KURULU NE İŞ YAPAR?

Peki tüm bunlar olurken İdris Sevinç başkanlığındaki Divan Başkanlık Kurulu ne yapıyor?

Evet, ‘Kulübün haklarını savunması gereken, Bağımsız Denetleme Kurulu’nu bu tip araştırma ve çalışmalarda yönlendirmesi gereken’ Divan Başkanlık Kurulu’ndan bahsediyorum.

Söyleyeyim koca bir hiç.

Ölü taklidine devam ediyorlar!

Kendilerine yakın, kendi ve duayen (!) abilerinin sözlerini dinleyen bir başkan bulmuşlar ses çıkarırlar mı hiç!

Denetleme Kurulu ‘kendi insiyatif alarak’ bu çalışmaları yapmasa ne mali kongrede denetim raporu görebilecektik ne de bu tapu devirlerinden haberimiz olacaktı.

Divan’ın destek olmasını, yönlendirmesini geçtim, Denetim Kurulunun çalışmalarının yazılı, görsel ve sosyal medyada yeterince ses getirmediği ve bu yüzen çok da önemli olmadığı yönünde alaylı konuşmalar yapıldığı da kulağıma geldi.

Bursaspor’un haklarını savunmak için var olduğu iddia edilen Divan Kurulu Başkanlığı’nın bu tutumunun iyi niyetli bir açıklaması yok.

Bursaspor’un çıkarlarına ters girişimlerin duyulmasından neden rahatsızsınız söyler misiniz İdris Başkan?

Önceki ve son yaşananlar sonucunda ortaya net olarak çıkan bir gerçek var ki o da Divan Başkanlık Kurulu’nun görevini yapmadığı ve değişmesi gerektiğidir.

O makama kendilerine ve birilerine hizmet için değil, Bursaspor’a hizmet etmek için gelenler oturmalı.

İşte Bursaspor hep bu zihniyet yüzünden şu an ki noktaya geldi.

Özetle…

Bursaspor Denetleme Kurulu aldığı insiyatif ve fedakar çalışmalarıyla hem kendi görevini, hem Divan Kurulunun görevlerini yerine getirerek çok büyük ve faydalı işler yapıyor.

Bağımsız bir Denetleme Kurulunun önemini bir kez daha çok net gördük.

Zaten başka kulüpler de gördü ve örnek alıp bu yönde çalışmalara başladılar.

DENETLEME KURULLARI HEP BAĞIMSIZ OLMALI

Bundan sonraki Bursaspor seçimlerinde başkan adaylarının denetleme kurullarına ‘samimi hiçbir Bursasporlu’ oy vermez.

Aslında samimi, kendine güvenen ve iyi niyetli hiçbir başkan adayı denetleme kurulu listesi de yapmaz zaten.

Futbol tabiriyle ‘kademeye girip’ kulübün 1 milyon 825 bin TL’lik bir gol yemesine engel olan,

Yalçın Cambaz başkanlığındaki Denetleme Kurulu üyeleri Tayfur Serdar Güllülü, Ahmet Coşkun, Recep Güler ve Uğur Özer’e bir kongre üyesi olarak teşekkür ediyorum.

İyi ki varsınız.

Şimdi artık camia olarak hep birlikte Erzurumspor maçına odaklanalım lütfen…

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?