USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Biri bizi durdursun!

06-04-2019

Bursaspor’un rakibi evinde oynadığı maçlarda daha etkili olabilen ve puan toplayan Güney ekibi Alanyaspor’du.

Alanya’ya üç eksikle gelen Bursaspor’da Samet Aybaba sakatlığı atlayan Tunay’ı, sahaya sürmüştü. Bunun yanında kalede Muhammed, Burak  Kapacak ve Umut Nayır da bilindik kadro dışında ilk 11’e giren isimlerdi.

Karşılaşmanın başlamasının ardından he iki takımda rakibin üzerine planlı hücum organizasyonlarıyla değil de daha çok kaptığı toplarla gitmeye başladı. Bursaspor ceza sahasına yaklaşmaya çalışırken ev sahibi ekip daha çok ceza alanı dışından şutlarla Muhammed’in kalesini yoklamaya çalıştı. Bu anlarda Bursasporlu savunmacıların yerinde müdahaleleri başarılıydı.

Bursaspor ise Sakho’nun yokluğunda ileride hiçbir şekilde top tutamadı. Sadece Yusuf’un bindirmeleri ile rakip kale zorlanmaya çalışıldı.

İlk yarıda her iki takımda futbol adına da skor adına da etkili değildirler.

Bu arada Bursaspor’un Umut’ları ! sahadan çıkarken yerlerine giren Lato ve Lima özellkle ilk anlarda yeşil beyazlıların hücumlarına hareket getirdi; ancak değerlendirilemeyen pozisyonların ardından ev sahibi Alanyaspor oyunun hakimiyetini aldı ve Bursaspor kalesi üzerine çöktü. 

Timsah’ta orta saha ve kanatlar resmen durdu. Bu anlarda kalede Muhammed direnirken gelecek olan golün sinyalleri hissediliyordu. 

Nitekim geldi de. Gol yiyeceğini Bursaspor kadar belli eden başka bir takım eminim yoktur. Gol yiyeceğiz demeye başladığımızın akabinde o golü mutlaka yiyoruz.

Golün hemen öncesindeki Yusuf-Onur Atasayar değişikliğini anlayabilen varsa beri gelsin.

Bir puana razı olarak Alanya’ya gelen Samet Hoca skoru yeterli görüyordu; ama rakip aynı fikirde değildi haliyle. İş bitirici gerçek bir golcüye de sahip olunca 3 puanı hanelerine yazdırmayı başardılar.

Savunmanın ve Muhammed’in yerinde müdahaleleri olmasaydı fark daha da açılırdı

Bursaspsor’un uzun lig arasını iyi değerlendiremediğini gördük. Üç haftada ne yaptınız Samet Hoca ? Ayrıca bir takım kazanma azmi olmadan nasıl maç kazanacak ? Sanki ligde iddiası kalmamış bir takım havalarında nasıl olur bu takım? 

Tehlikeyi idrak edemiyor musunuz ?.

Bursaspor’un ligde kalabilmesi için kendi sahasındaki maçlar dışında en az iki deplasman galibiyetine daha  ihtiyacı olduğunu idrak etmek için futboldan anlamaya bile gerek yok.

Takımın üzerinde ölü toprağı var ve acilen etkili bir müdahale veya şok lazım.

Kısacası Bursaspor bu haliyle kalan yedi hafta için kesinlikle ümit vermedi.

Birileri bu gidişatı durdurmazsa bu yolun sonu hiç iyi bir yerde bitmeyecek.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?