USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

'Değerler Buluşuyor, Tecrübe Konuşuyor' başladı…

02-04-2019

Birkaç hafta önce hatıraları karıştırırken 20 yıl önce bölgemizde (NOSAB) bulunan fabrikaların şimdi olmadıkları dikkatimi çekti.
Bunların sadece bir kaçı bölgemizde mevcut yerlerine sığamadıkları için başka bölgelere taşınmışlardı.
Ancak birçoğunun küçüldüğü veya kapanarak yok olduğu gerçeği ise beni derinden etkiledi. Ülkemizde maalesef çok uzun yaşayan firma sayısı fazla değil. 100 yılı aşmış firma sayısının ise sadece 60 olduğunu öğrenmek beni ayrıca üzdü.
Sanayici arkadaşlar ile görüştüm, kimi yasaya ihtiyaç var dedi, kimi ise başka etkenleri sıraladı.
Ve böylece 'DEĞERLER BULUŞUYOR TECRÜBE KONUŞUYOR'  fikri bende oluştu.
NOSAB VE NİLSİAD yönetim kurulları olarak bir araya geldik ve fikri geliştirerek bu konuda bir şeyler yapmamız gerektiğinin altını çizerek startı verdik.
Bursa'nın değerli sanayicilerini, müteşebbislerini ve özellikle de farklı özelliklere sahip olan değerlerini tespit ettik. Bunun oldukça zor olduğunu itiraf etmem lazım. Zira sanayisi ile gelişmiş Bursa'da birbirinden değerli o kadar çok sanayicimiz var ki içlerinden seçim yapmak bu işin belki de en zor kısmı oldu. Sonunda FAHRETTİN GÜLENER, HÜSEYİN DURMAZ, VEHBİ VARLIK, ŞENOL ŞANKAYA, ŞAHAP AKTAŞ, HÜSEYİN ÖZDİLEK, ALİ İHSAN YEŞİLOVA, İSKENDER İSKENDEROĞLU, EROL ÖZKAYAN, AYTUĞ ONUR, FAİK ÇELİK ve ÖZER MATLI isimleri üzerinde mutabık kalarak yola çıktık.
Sağ olsunlar kırmadılar bizleri. Her ayın son pazartesi günü bölgemize gelerek, kafamızdaki sorulara cevap vermeyi kabul ettiler.
Bölgemizde bulunan her kademedeki insanımıza ve herkese açık bu toplantıların ilki geçen hafta FAHRETTİN GÜLENER ile başladı.
Uzun yıllar kendisini tanıyanlar bile konuşmacının tanımadıkları yönlerini bu söyleşi sayesinde öğrendiklerini söylediler.
Bu maraton uzun sürecek. İtiraf etmeliyim ki ben de geçmişte en çok dersi, tecrübeli insanlardan alarak kendime yol haritası çizmiştim.
Bu arada konuşmacılar arasında neden kadın yok diye düşünebilirsiniz. Organizasyonu planlarken iş dünyasının kadın temsilcilerini de arayarak davet ettik. Ancak yoğunlukları nedeniyle aflarını isteyenler etkinliğe katılarak mutlaka izleyeceklerini belirttiler.
Keşke olsalardı ama sorun yok. Bir dahaki sefere inşallah. Başta da belirttiğim gibi bu bir maraton.
Seçim üzeri olması ve insanların konuşma dinlemekten yorulduğu bir dönemde, sanayicilerimiz ve iş dünyasının profesyonelleri salona sığmadılar, konuşmacımızı ayakta dinlediler.
İhtiyacımız var hızlı iletişime, tecrübeyi kaynağından dinlemeye, kurumsallaşmayı gerçekleştirenlerden öğrenmeye.
İhtiyacımız var üretmeye, müteşebbis olmaya ve çok zor kurulan şirketleri uzun süre yaşatmaya.
Evet, ihtiyacımız var konuşmacı sanayicilerimize hak ettikleri değeri vermeye ve yeşil NOSAB'da adlarına ağaç dikerek sonsuza dek yaşatmaya.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?