USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Kazanamıyorsan kaybetmeyeceksin

10-03-2019

Önce maç öncesinden başlamak istiyorum…

Bursaspor’un Anıtkabir ziyareti Yeşil beyazlı Taraftarları da Anıtkabir’e yöneltmişti.

Ankara’ya gelen Bursasporlu taraftarların büyük çoğunluğu Ata’nın ebedi istirahatgahında saygılarını ve bağlılıklarını gösteriyorlardı.

Bursasporluların dışında Ankaragücü’ne taziye için gelen farklı kulüplerin taraftarları da şehrin değişik noktalarında karşımıza çıkıyordu.

Yıkılan 19 Mayıs Stadı’nın yakınlarından Ankaragücü’nün yeni evi Eryaman Stadı’na doğru yola çıktıktan ve yaklaşık 40 dakikalık yolculuğun ardından –Trafik olmadığı halde- vardığımızda artık bizim stadın yeri konusunda eleştirilerin sonlandırmamamız gerektiğini net olarak düşündüm.

19 Mayıs Stadı malum şehir merkezindeyken Eryaman’a git git bitmiyordu!

Stat içinde ise çok başka bir atmosfer vardı.

Geçen hafta kaybettiğimiz iki genç Ankaragüçlü taraftar Eren ve Mert için her iki takımın taraftarları da tek yürek olmuş, O’nları anıyordu. Pankartlarla, sloganlarla en önemlisi de ilk yarıda sessiz kalarak anılarına saygı gösterdiler.

Karşılaşmaya dönecek olursak …

Bursaspor maçın hemen başında rakip kalede ard arda tehlikeli pozisyonlar üreterek maçı kazanmak istediği mesajını ilk anlarda verdi.

Yeşil beyazlı takım mücadelenin ilk yarısında hem rakibini etkili bir şekilde baskıladı. Bu baskı ev sahibin çıkmasına büyük ölçüde engel oldu.

Sarı lacivertliler Orgil, Boyd ve hızlı adamları Sakho ile zaman zaman Okan’ın kalesine yaklaşsa da maçın bu bölümünde rakip ceza alanında etkili olan taraf Bursaspor’du. 

Yeşil beyazlılar son vuruşlarda becerili olabilseler maçı ilk yarıda koparabilirlerdi.

Mücadelenin ikinci yarısında ise Tribünler desteğe başladı ve maçta tempo arttı.

Özellikle ev sahibi ekip ikinci yarının başlarında temposunu daha fazla artıran taraftı.

Bunda orta üstünlüğünü ele alması ve Bursaspor’un ilk yarıda yaptığı oyun geçişlerini yapamaya başlaması etkili oldu.

Ancak Bursaspor başta Aytaç’ın ve orta sahasının istekli ve başarılı oyunu toparlanarak ev sahibinin bu temposuna cevap verdi.

Topla buluştuğunda ağır kalan ve pozisyonları harcayan Sakho ve çok net goller kaçırmaya devam eden  Lima yeşil beyazlılar lehine  skorun değişmemesine etken oldular diyebiliriz.

Yusuf- Kubilay değişikliğini ise anlamadım. Neyse vardır Hoca’nın bir bildiği deyip uzatmayayım !

Bu maçta Bursaspor’da kazanma isteği, hırs mücadele her şey vardı; ancak gol noktalarında beceri eksikliği de yine vardı.

Timsah kazanabileceği bir maçta iki puan bıraktı; fakat “Yenemiyorsan bile yenilme” haftalarında olduğumuzdan bu bir puan da ilerisi için çok önemli.

Önümüzdeki hafta Galatasaray maçında biraz da fazla mücadele edildiği takdirde üç puan almak çok da zor olmaz.

Yeter ki Sivas maçındaki pozitif hava ve birliktelik devam etsin.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?