USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Ben şahidim

15-01-2019

Basının yükünü sırtında taşıyan, her türlü koşulla mücadele ederek çalışan gazetecilerin ne kadar vefakâr olduklarına şahit olan biri olarak yazıyorum.
 Görevleri; her türlü olumlu ve olumsuz koşulda ekonomik, siyasi ve toplumsal olayları topluma sağlıklı bir şekilde ulaştırmak.
 Benim amansız mücadelelerine şahit olduğum gazete emekçilerinin çoğu ekonomi haberleri alanında mücadele veren insanlardı, ama gündem haberleri kaynaklı çalışanların daha da zor koşullarda haber kovaladıklarını yaşadım ve gördüm.
İşadamları derneği olan NİLSİAD'ı kurmadan önce, fikir olarak ilk önce basınla paylaşalım istemiştik.
Yolu, taşıtı, haberleşme olanakları kıt olan bu bölgeye kimler gelir diye de merak ediyorduk açıkçası.
 Toplumu aydınlatan ateş böceği misali, kimisi otobüs ile kimi taksi ile kimi de belediye olanakları ile toplantımıza katılarak, ne kadar ilgi gösterdiklerine şahit olduğumda kendilerine olan saygım bir kat daha artmıştı.
 O gün bizlerin yani iş adamlarının taahhütlerini dinledikten sonra, ciddiye aldılar ve takip ettiler. Hem derneği hem OSB'yi hem de sanayi bölgesindeki fabrikaları teker teker izlediler. Yağmur çamur demeden, kar fırtına demeden, karşılığında bir şey beklemeden.
Hem halka haber verdiler hem de şeffaf çalışmamızı net bir şekilde halka aktardılar. Şahsi düşüncem, bu emekçi gazetecilerin meslekten kazançları üzerindeki kıyafetleri ve ellerindeki demirbaşların maliyetini bile kurtarmıyordur.
 Ama verdikleri bilgiler halka haber, gazetelerine sütun, köşelerine yazı oldu. Televizyon ana haberlerine konu oldu, aylar süren program oldu. Sanayiciye moral oldu, kamuya yol oldu, işsize iş oldu, devlete vergi oldu yani büyük iş çıkardılar, ben şahidim.
 Şahit oldum ki emekçi gazeteciler halkın yanında oldular, doğrunun yanında, yalanın karşısında oldular.
 Öyle tahmin ediyorum ki şehirler arasında Bursa, yerel basın olarak ülke çapında bir numaradır.
Her zaman öyle kalmasını diliyor 10 Ocak münasebetiyle basın emekçilerinin gününü tüm kalbimle içtenlikle kutluyorum.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?