USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Enteresan açıklamalar

04-01-2019

Belediye’nin Bursaspor’a gerektiğinde destek olması; ama iç işlerine karışmaması gerektiğinde hepimiz hemfikiriz.

Ama maalesef kim göreve gelirse gelsin haddi olmadığı halde Bursaspor’un başkanını, hocasını belirlemeye kalkıyor ve maalesef ki başarıyor da.

Başkan Ali Ay’ın tekrar seçilmesinde etkin rol oynayan Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş geçtiğimiz günlerde Olay Medya ziyaretinde Bursaspor yönetimine yönelik eleştiri mahiyetinde açıklamalar ve sitemlerde bulunmuş.

Özellikle stat konusunda söyledikleriyle belediyenin hatalarını yok saymaya çalışmıştı Sayın Aktaş.

Özetle, stadın yerinin yanlışlığını, Bursaspor’un stada kira ödemediğini, İsim hakkını satamadığını, dükkanları kiraya veremediğini, kafa inşaatının da martta biteceğini ifade etmiş. Budo reklamı örneği ile Bursaspor’a büyük destekleri olduğunu söylemiş.

Aslında kafaya kakmış da denebilir !

Bursaspor kulübü idarecileri bu açıklamalara çıkıp cevap vermez. 

Hepsinin cevapları var da çekinceleri nedeniyle susuyorlar.

Kongre üyesi bir gazeteci olarak bizler cevap verelim o zaman.

Eski Yönetici Hakan Dinçtürk’de bu konuda Başkan Aktaş’a sosyal medya hesabından yanıt vermiş. 

O'nun açıklamalarından da yararlanarak konuya bende değinmek istiyorum.

SAYIN AKTAŞ…

1-STADIN YAPIMI: Devlet Bursa’ya stat yapacakken “Stadı biz yaparız” diye bu yükü üstlenen Büyükşehir Belediyesidir. Bursaspor “Stadı devlet yapmasın, Belediye yapsın” falan demedi.

2-STADIN YERİ: Stadın taşınmasına Cumhurbaşkanı ve uygulayıcı olarak Büyükşehir Belediye Başkanı karar verdi. Bursaspor Kulübü ve taraftarları stadın taşınmasını asla istemedi. Stadın taşınma kararının verildiği Belediye toplantısında sizin de yer aldığınız gerçeği de gün gibi ortada duruyor. Kısacası bu konuda yapacağınız tek şey öz eleştiri olabilir.

3-KAFA İNŞAATI. Bu stadın Alamet-i farikası Timsah kafasıdır. Stadın vitrinidir, albenisidir. Uluslararası alanda bile bu özelliği ile ses getirmiştir. Ama önceki belediye başkanı birazını yaptı, siz 14 aydır tek çivi çakamadınız. O kısım bitmeden stadın cazibesi olamaz. Zaten birçok problemi olan bir yapının en önemli kısmını yıllardır bitiremeyen de belediyenizdir. Dolayısıyla bu konuda da eleştiri değil özeleştiri yapmalısınız.

4-DÜKKANLARIN KİRALANAMASI: Stadın etrafını Çin Seddi gibi çeviren gereksiz bariyeleri bir türlü kaldırmayan sizin belediyeniz. Yok güvenlik yok bilmem ne ! Bir sürü geçersiz bahane üretenler sizlersiniz. Ulaşılamayan hatta yanına yaklaşılamayan bir yapıya siz gidip dükkan açar mısınız ? Alın size bir özeleştiri konusu daha !

5-HASTANE İNŞAATI: Sağlık kompleksinin inşaatı stadtan sonra başladığı için bu konuda da stada yönelik eleştiriler yersizdir.

6-İSİM HAKKI SATIŞI: Ulaşımından iç yapısına, Simgesi Timsah kafasına kadar birçok eksiği tamamlanmamış olan Timsah Arena’na bitirilememiş bir projedir. Bitirilememiş bir proje için kira beklemek de, diğer alanlarda gelir elde edilmesini beklemek de akıl ve mantık dışıdır.

7-BELEDİYE YARDIMI Kentin en büyük markası ve milyonların gözü önündeki Bursaspor’un BUDO reklamını göğsünde taşıması BUDO için asıl prestijdir. 3-4 yıldır şampiyonluğa oynayan Başakşehir Kulübü tamamen İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin finansmanıyla bunları başarırken, 2 milyonluk BUDO reklamını dillendirmek abesle iştigaldir. Bursasporlu yöneticiler kamuoyu önünde tartışmayı sevmiyor. Ama dost meclisinde söylenenleri biliyoruz 

8-BURSASPOR’UN BORÇLARI: Bursaspor’un borçları Timsah Arena’nın para getirecek alanlarının pazarlanabilmesi ile büyük ölçüde bitecektir. Geçmişteki Bursaspor Başkanına “Korkmayın borçlanın stadı bitireceğiz, oradan gelecek parayla ödersiniz” diyen de eski Büyükşehir Belediye Başkanı’dır. Sizin otoparkı alırken “Verin otoparkı daha çok gelir getirecek proje vereceğim “ demeniz gibi bir şeydi o da.

Bu yüzden Sayın Aktaş Bursaspor’un mevcut durumu ve Timsah Arena’dan gelir elde edememesinin en önemli sorumlularından birisi Stat inşaatını 8 yıldır bitiremeyen Bursa Büyükşehir Belediyesidir.

Tüm bu gerçekler ışığında Bursaspor Kulübünü bu konularda eleştirmeniz haksızlık olur.

Zaten Bursaspor kamuoyu da tüm bunların farkında.

Sizin yapmanız gereken, hatayı başkalarında aramak değil, Bursaspor’a söz verdiğiniz destekleri verip, stadına bir an önce bitirmenizdir.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?