USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Fiyatlar politik davrandı

13-11-2018

Bakır fiyatları, ABD'de ara seçimler öncesi, Washington ve Pekin arasındaki ticari anlaşma belirsizliği nedeniyle ılımlı seansta düşüş gösterdi.
Yatırımcıların genel olarak Demokratların Temsilciler Meclisi'nde çoğunluğu ele geçirmesi beklentileri olumlu yönde gelişti. Cumhuriyetçilerin ise seçin sonuçları sonrasında Senato'da devam edeceğini ifade ediyorlar
Böylelikle kongre ile Senato arasında ki gerilimin, iş dünyası yanlısı politikalarına zarar verebileceği ve siyasi istikrarsızlığı artırabileceği endişesi hakim.
Bakırda kısa ve orta vadeli göstergelerde sat sinyali oluşurken, trend göstergelerindeki yatay band hareketi devam ediyor.
6000-6300 dolar/ton arası olası yatay bandımız olacaktır. Geçen hafta göstergelerde günün son bölümünde gelen tepki satış baskısı ile karşılaştı ve göstergeleri yeniden aşırı satıma çekti. Bu hafta yeniden tepki denemesi olacaktır.
Alüminyumda ise beklenen 1935 - 1974 dolar/ton seviyelerinde Fiyat göstergelerinde yeniden sat sinyali oluşurken trend göstergelerinde de negatif trend yeniden güçleniyor. Geçen hafta göstergeler aşırı satım bölgesine girdi.
Negatif açılışın ardından tepki için takip edilebilir.
Tepkilerin kalıcı olamaması durumunda ise yeni düşükler aranmaya devam edilecek.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?